...

Tip! de-machinekamer-tien-jaar-go-with-the-vlo

Gepubliceerd op 8 oktober, 2016 door Danny Post

0

Tien procent korting op tien designklassiekers

Tien is deze maand het magische woord bij De Machinekamer. De woonwinkel bestaat tien jaar en geeft daarom tien procent korting op tien klassiekers. Honderd procent slagingskans!

Time flies. Het is gewoon alweer een decennium geleden dat de vrienden Rick Vroling en Olger Blasé De Machinekamer oprichtten. Ze begonnen in 2006 met het opknappen van oude buisframestoelen van Gispen, De Wit en Ahrend, maar al snel namen ze ook klassiekers van Eames, Friso Kramer en Artifort onder handen. Vintage is voor de twee mannen meer dan een passie, het is hun leven. Hun hart gaat sneller kloppen van een partij buisframe stoelen, maar ze hebben ook een zwak voor Scandinavische meubels en industrieel design. Sinds 2,5 jaar zijn de winkel en het restauratieatelier gevestigd in de voormalige garage van de Bruynzeelfabriek in Zaandam. Een toplocatie waar je zo’n vijfhonderd verschillende stukken vindt. Vintage én nieuw. “Om tegemoet te komen aan specifieke vragen waar we met de vintage collectie niet aan kunnen voldoen, zoals een specifieke kleur of meerdere exemplaren, geeft De Machinekamer diverse bekende en onbekende meubelklassiekers opnieuw uit,” aldus Olger. “Ook ontwerpen we nieuwe meubels, geïnspireerd op oude ontwerpen, met een frisse eigentijdse look.”

de-machinekamer-showroom-go-with-the-vlo

De showroom van De Machinekamer is een designparadijsje.

de-machinekamer-stoelen-lamp-go-with-the-vlo

En oude lampen, zoals deze Daalderop uit de jaren dertig, verkopen ze ook.

dykmeyer_dikkert-machinekamer-go-with-the-vlo

Gezellige Dykmyer Dikkert. Hij lijkt oud, maar is nieuw.

Een hit zijn de buisframestoelen die ze vanaf 2009 ontwerpen onder de namen Dykmeyer en Tubax, maar ook hun eigen Scandinavische tafelcollectie Sav&Økse (‘zaag en bijl’ in het Deens) is populair. Het idee om zelf tafels te gaan maken werd in 2014 uit frustratie geboren. Rick en Olger baalden ervan dat hun mooie stoelen door klanten vaak aan logge, lompe tafels werden geparkeerd. Dat moest beter vonden ze. “Deze massief houten tafels met vorm zijn een groot succes gebleken. Het is een groot compliment wanneer mensen na jaren zoeken vanuit de andere kant van het land naar ons toe komen om een tafel te kopen.”

Ouderwetse prijspakkers
Een ander hoogtepunt in tien jaar Machinekamer is de exclusieve herintroductie van de Galvanitas S16. Deze schoolstoel uit de jaren zestig wordt – in samenwerking met Galvanitas – met de originele mallen opnieuw uitgebracht. De mannen trots: “Wij vinden het echt geweldig dat we er zo samen voor zorgen dat bijzonder Dutch design behouden blijft.” In navolging van dit succes volgen dit jaar de TD4 tafel en de Galvanitas fauteuil. Beide kenmerken zich door hun metalen onderstel en bijzondere industriële design. “Ze gaan zeker opvallen tussen het huidige aanbod en als het aan ons ligt zijn dit de nieuwe Machinekamer klassiekers!”

de-machinekamer-kortingsactie-go-with-the-vlo-4

Alle afgeprijsde toppers op een rij.

Om te vieren dat ze tien jaar bestaan, selecteerden Rick en Olger uit al hun eye candy tien klassiekers die ze de hele maand oktober verkopen met tien procent korting. Er zitten stoelen van Gispen en Eames tussen, maar ook de tafels van Galvanitas en Sav&Økse mogen weg voor minder geld dan normaal. Zeker wanneer je meerdere stuks afneemt, kan het bedrag dat je bespaart behoorlijk oplopen. Van mij krijgt deze kortingsactie dan ook een dikke tien!

De Machinekamer
Stormhoek 39
1506 SW Zaandam
Tel. 075-7113930 (bereikbaar maandag t/m zondag van 9.00 tot 21.00 uur)
demachinekamer.nl
sotafels.nl
galvanitas-s16.com

 

de-machinekamer-zaandam-go-with-the-vlo

In De Machinekamer wordt hard gewerkt om jouw interieur mooier te maken.

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑