...

Lelijk ding Britney Spears censuur

Gepubliceerd op 23 maart, 2015 door Danny Post

0

Tiet voor censuur

In Saoedi-Arabië rillen ze van een bloot vrouwenbeen of kolkend decolleté, hoe beroemd de eigenaresse ook is. De heren van de censuur draaien overuren om Madonna, Katy, Gaga en Britney hun waardigheid terug te geven. Lach mee om enkele albumhoezen die warmpjes werden aangekleed. De verzamelobjecten van morgen?

Toen Madonna in 1992 haar boek Sex uitbracht, zorgde dat voor een enorme rel in Japan. Geslachtsdelen? Schaamhaar? Bah, weg ermee. Krap een week nadat de Japanse editie van de blootbijbel verscheen, werd hij alweer verboden en kreeg de Japanse uitgever een hoge boete. Nu, drieëntwintig jaar later, is de Japanse editie uitgegroeid tot een collector’s item. Vanwege het verhaal erachter en het feit dat hij maar zo kort te koop was, maar ook omdat het boek uit voorzorg al bij verschijnen gecensureerd was. Op verschillende foto’s was Madonna’s Amerikaanse korthaarpoes met een dikke zwarte stift (nee, niet zo één) te lijf gegaan.

Madonna Sex boek Japan

Madonna ruikt onraad. “Volgens mij ontsnapt er een zwarte censuurscheet uit jouw billen.”

Treurig? Best wel. Maar zulke censuur vindt nog steeds plaats, weten ze in Saoedi-Arabië. Wie daar een cd van Britney Spears of Katy Perry koopt, loopt grote kans om zijn/haar favoriete diva in een dikke kabeltrui op de hoes te zien schitteren…

Koortsige Kylie
Hoe onverstandig om halfnaakt op je cd-hoes te poseren terwijl je hevige koorts hebt, oordeelden de Saoedi-Arabische censors in 2001. Stel je voor dat fans Kylie’s kleedgedrag imiteren, dan zitten de ziekenhuizen vol. Maar hoera, ze wisten een doeltreffend medicijn zodat haar ‘fever’ niet nog hoger zou oplopen: warme kleding die het hele lichaam bedekt en alle ziektekiemen eruit zweet. Kippensoepje erbij, vroeg naar bed en toen kwam het helemaal goed.

Kylie Fever censuur

“Bedankt! Deze outfit helpt duizend keer beter dan een doosje Paracetamol!”

 
Christina’s pussy-album
Oooooh, ze hadden Christina Aguilera bij de release van haar album Stripped in 2002 nog zó gewaarschuwd. Het dragen van zo’n tochtige broek in de cd-bakken zorgt voor een gruwelijke blaasontsteking. Lange jurk aan! Helaas trok koppige X-tina zich niets aan van hun kledingadvies en schudde ze tien jaar later voor Lotus álle textiel af. Raaah! Dan maar photoshop-Pokon inzetten. Een paar druppeltjes extra op de lotus en hij woekerde zo over dit ongewenste roosje.

Christina Aguilera Stripped censuur

Dat bungelende tampontouw hoefde men in Saoedi-Arabië NIET te zien.

Christina Aguilera Lotus censuur

Van uitdagende lotus tot Efteling-elfje.

 
Gaga’s ballen
Die domme, domme Lady Gaga. Naakt en wijdbeens bowlen, ze zijn er in Saoedi-Arabië niet gek op. Dat wist ze toch? Maar de platinablonde vamp had mazzel. Ze mocht van de heren (een vrouw is nooit te slutty om te leren) een zwarte legging uitzoeken in de bazaar en kreeg bovendien een grotere bowlingbal cadeau. Handig. Doordat ze haar handen niet langer nodig heeft om haar borsten te bedekken, kan ze de bal een grotere zwieper geven. Strrrrrrrike!

Lady Gaga censuur artpop

Bal masqué. Weg met die vieze borsten en benen.

 
Katy’s dellerige tuinfeestje
One of the boys? Echt niet! Katy Perry merkte in 2010 dat er voor een vrouw aan het geven van tuinfeestjes in Saoedi-Arabië strenge regels verbonden zijn. Hoewel de diva er als een sexy pin-up naartoe ging, werd ze bij aankomst meteen in goedkope Albert Cuyp-leggings en -tops gehesen. Wisten de mannen dan niet dat zulke synthetische marktcouture gevaarlijk is in de buurt van een barbecue? Jawel, maar hun lendenen waren nog véél lichter ontvlambaar.

Katy Perry censuur One of the boys

“Heeft iemand een deo’tje voor me? Ik zweet me rot in deze knetterstof.”

Katy Perry censuur

Lekker krassen. Dijen zijn de duivel.

 
Shakira’s bush
Als je album Oral Fixation heet, is het ontzettend onlogisch om het accent op je buik en dijen te leggen, oordeelden de censors in 2005. Na enig topoverleg was een vruchtbaar plannetje geboren. Ze lokten Shakira gewoon even de warme oosterse zon in. Voordat de zingende klipgeit besefte wat er gebeurde, groeide de klimop op haar cd-hoes alle kanten op en raakte ze overwoekerd als een oude Maya-ruïne. Wat kruipt daar door het struikgewas? Shakira!

Shakira Oral Fixation censuur

Wie van dit groene blaadje wil knabbelen, moet een kapmes meenemen.

 
De Heilige Maagd Mariah
Mariah Carey’s teleurstelling was groot toen ze ontdekte dat haar borsten-benen-billen-truc in Saoedi-Arabië niet werkte. Wilde men zich écht alleen op haar stem richten? Ja. Somewhere over the rainbow vonden de vrome heren een sigarenboertje dat net met veel succes een LOI-cursusje beeldbewerking afrondde. Hij mocht zich op haar garderobe uitleven. The fashion education of Mimi is inmiddels geslaagd te noemen. Mariah’s outfits zijn gebedsdienst-proof.

Mariah Carey Rainbow censuur

Het vrolijke remspoor op haar achterwerk mocht gelukkig blijven.

Mariah Carey censuur

Mariah’s decolleté bedekt. Best wennen.

 
Madonna’s vieze snoepgoed
Een sterke vrouw op leeftijd die haar benen spreidt en onbeschaamd roept dat ze geniet van harde candy. Gadverdamme, het moet niet gekker worden hoor. Om te voorkomen dat Madonna’s doorgedraaide vagina in 2008 uit haar ondergoed zou ontsnappen, kreeg de Queen of Pop niet alleen een lange broek aangemeten, maar werd er ook een groot bord voor haar entree getimmerd. Zo. Deze snoepwinkel is vanaf heden voor onbepaalde tijd gesloten.

Madonna Hard Candy cen

Gedwongen sluiting. Bij Madonna is het geen zoete inval meer.

 
Sleazy Spears 
De grootste bedreiging voor het Saoedi-Arabische welzijn? De stoute, ordinaire, hóerige Britney Spears. Het boekje van haar Greatest Hits-cd uit 2004 was zo’n smerige orgie van navels, benen en ellebogen dat het de censors dagen kostte om alles in blinde razernij weg te krassen. Maar leerde de blonde Antichrist van deze ervaring? Nee, natúúrlijk niet. In 2013 pronkte ze naakt op de hoes van Britney Jean. Zoveel verdorvenheid verdient een duivels lelijke trui!

Britney Spears Greatest Hits censuur

Beha-trui. Britney wordt in Saoedi-Arabië regelmatig zwartgemaakt.

Britney Spears Britney Jean censuur

Miss Spears wordt u aangeboden door breiwinkel Gerrie.

 
Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

Tags: , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑