...

Gespot tonys-garage-sale-dead-stock-partij-go-with-the-vlo

Gepubliceerd op 17 februari, 2018 door Danny Post

2

Tony’s Garage Sale slaat grote dead stock slag

Oude handelswaar die onverkocht bleef en nog in de verpakking zit. Voor vintagefans is het de Heilige Graal. Ze kunnen nu uit hun dak bij Tony’s Garage Sale.

Het is nooit saai bij Tony’s Garage Sale. Het team van het Rotterdamse mini-warenhuis grossiert in de tofste vintage designmeubels en kleding en hun stoepverkopen zijn legendarisch.
Nu komen ze weer met iets unieks op de proppen. Mede-eigenaar David Tokkie scoorde onlangs zijn eerste partij dead stock. “Ik kreeg een mail van een Rotterdamse wijnhandelaar die zijn opslag aan het leegruimen was,” vertelt hij. “Daar stonden vijf grote dozen die nog van de vorige eigenaar waren geweest, een handelaar in restpartijen. Hij had er even in gekeken en zag allerlei vaasjes en andere leuke dingetjes. Ze leken hem wel iets voor Tony’s.”

tonys-garage-sale-dead-stock-magnor-glaswerk-go-with-the-vlo

Magnor-vaasje gekocht en op zoek naar bijpassende meubels? Die verkoopt Tony’s ook.

tonys-garage-sale-magnor-dead-stock-theepot-go-with-the-vlo

Alsof ze gisteren werden gefabriceerd.

tonys-garage-sale-dead-stock-glas-magnor-go-with-the-vlo

Het gerookte glas doet denken aan deze vintage jurk uit de winkel.

tonys-garage-sale-vintage-dead-stock-magnor-hagness-go-with-the-vlo

Deze spreuk mag op een tegeltje.

De wijnhandelaar stuurde één foto mee en David besloot de dozen verder ongezien te kopen. “Ik had er een goed gevoel over en vond het gewoon lachen. ‘Doe er een lekker flesje wijn bij en we hebben een deal,’ zei ik.” Davids gok pakte goed uit. Tevoorschijn kwamen vazen, karaffen, botervloten, waxinelichthoudertjes en andere voorwerpen van de Noorse glasblazerij Magnor plus tafelaanstekers, theepotten, kandelaars en taartscheppen van het metaalmerk Hagness, eveneens Noors. De Rotterdammer kon zijn geluk niet op. “De kleurtjes zijn geweldig, net als die typisch Scandinavische patronen. En dus allemaal nooit gebruikt, hoe bijzonder is dat? Voor deze objecten stond de tijd stil.” Hij zag niet eerder zo veel dead stock bij elkaar. “We komen héél soms een nooit gebruikte lamp tegen die altijd in de doos heeft gezeten, maar dat is het wel.”
David hoeft niet de hoofdprijs voor zijn vondsten. “We rekenen tussen de tien en twintig euro per item. Indien gewenst, kunnen kopers de originele verpakking erbij krijgen.”

Tony’s Garage Sale
Burgemeester van Walsumweg 528
3011 MZ Rotterdam
Tel. 06-23443453
tonysgaragesale.com

Een korte versie van deze tekst staat vandaag in Volkskrant Magazine waarin ik elke week bijzondere objecten en adressen deel.

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , , ,


Over de auteur2 Responses to Tony’s Garage Sale slaat grote dead stock slag

  1. Hi, ik zag net het artikel in de Volkskrant, ik zou heel graag die spuugvazen willen kopen, hoeveel heb je er nog en wat is de prijs?
    Groet, Harriet Boekholt
    Pitch PR

    • Danny Post says:

      Ik verkoop deze niet zelf, zoals je ook in het artikel kunt lezen. De verkoper is Tony’s Garage Sale, zijn info vind je onderaan de reportage.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑