...

Retro-tic Retro vintage servies tattoo go with the vlo

Gepubliceerd op 8 februari, 2019 door Danny Post

0

Trend: een tattoo van je favoriete vintage servies

Serviezen uit de jaren vijftig, zestig en zeventig hebben de vrolijkste en kleurigste patronen. Sommige mensen vinden deze retro designs zo cool, dat ze er een tattoo van nemen.

Dat serviezen uit de jaren vijftig, zestig en zeventig populair zijn, merkte ik in november nog bij de opheffingsuitverkoop van Het Magazijn in Rotterdam-Charlois. Mensen knokten zich een weg naar de stellages met kommen, schalen, borden en kopjes van Arcopal (tip: alle restanten van deze megasale werden gedoneerd aan kringloop Stichting DC Community Market, nu te koop!). Voor veertigplussers zijn zulke serviezen jeugdsentiment, voor de jongere generaties items waar ze gewoon ontzettend blij van worden. De bonte kleuren en patronen voeren je terug naar een gezelligere en minder boze tijd. De hoogtijdagen van petticoats, hippies, macramé en ABBA.
Bij sommigen zit de liefde voor vintage serviesgoed echter wel heel diep. Op Instagram en Pinterest komen steeds vaker foto’s voorbij van mensen die de bloemen en andere figuren van hun favoriete serviesmerk op hun lichaam laten tatoeëren.

Trend tattoo sixties seventies servies go with the vlo

De man van Brittnee Coomer (Instagram: brittneecoomer) draagt zijn Pyrex-kommen altijd bij zich.

Tattoo vintage serviesgoed trend go with the vlo

Armen vol nostalgische gezelligheid.

Trend sixties seventies servies nostalgie go with the vlo

Sommigen houden hun eerbetoon klein.

Tattoo vintage serviesgoed Instagram go with the vlo

Tairyn Phillips en haar Woodland-kom vloeien naadloos in elkaar over.

Tattoos seventies designs go with the vlo

Ik zie plotseling allerlei tattoo-mogelijkheden…

Een grote trend zijn de op het serviesgoed van Pyrex geïnspireerde tattoos. Superfans laten een Pyrex-bloemenketting rond hun bovenarm zetten of een stapel Pyrex-kommen op hun bovenarm. Of ze nemen een sleeve die is opgebouwd uit verschillende Pyrex-motieven. De Amerikaanse Tairyn Phillips (tairyncatsalot op Instagram) liet zich inspireren door een simpel Pyrex-kommetje. “Ik verzamel al meer dan acht jaar vintage Pyrex,” vertelde ze aan TODAY Style. “Dit is een van mijn favoriete patronen met de naam Woodland. Op een dag keek ik naar een kom en dacht ik bij mezelf: dat zou zo’n schattige armband-tattoo kunnen zijn.”
Niet iedereen zal deze tattoos even geslaagd vinden, maar ze zijn in ieder geval origineler dan sterretjes of een tribal. Mijn fantasie werd meteen geprikkeld. Tattoos met Arcopal- of Turi-motieven zouden pas cool zijn. Of nog gekker: tattoos die zijn afgekeken van de kledingstoffen en gordijnen uit de seventies. De prints zijn er groovy genoeg voor.

Meer zien? Hashtag #pyrextattoo op Instagram.

 

Arcopal serviesgoed vintage kringloop DC Community Market go with the vlo

Tip voor Arcopal-junks: bij kringloop Stichting DC Community Market staat nog een hele partij.

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑