...

Tip! Cash or Trash Martien Meiland go with the vlo

Gepubliceerd op 23 oktober, 2019 door Danny Post

0

Tussen cash en camp met Martien Meiland

Na het overweldigende succes van Chateau Meiland mag Martien Meiland vanaf vanavond ook als presentator aan de slag. In het nieuwe programma Cash or Trash helpt hij mensen bij het verkopen van hun mooiste en meest bijzondere oude items. Wat góedddd!

Foto’s: Wessel de Groot

Martien Meiland, you love him or you hate him. Ik bevind me in het eerste kamp, maar er zijn ook genoeg mensen die een bloedhekel hebben aan de hysterische kasteelheer. Sommigen krijgen zelfs moordneigingen van hem, zo merkte ik gisteren op de markt in Rotterdam. Bij een kraam viel ik middenin de tirade van een oudere Rotterdammer. “Als ik die Martien ooit tegenkom, sla ik hem hartstikke dood,” roeptoeterde hij. “Wálgelijk als kerels zich zo gedragen.” Nu was de man het type waar je niet veel zinnigs van hoefde te verwachten – eeuwig boos en agressief, overal een negatieve mening over en 24/7 aan een infuus van verder opfokkende energiedrankjes – maar toch. Ik schrok van zijn blinde haat. “Je hoeft niet naar Chateau Meiland te kijken,” merkte een vrouwelijke fan droogjes op. “Ik viel er per ongeluk in,” antwoordde hij. Natuurlijk. Ik snap daar niets van. Je verafschuwt iets en zoekt het dan bewust op om jezelf op te winden. Zo dom.
De Rotterdammer kan zich nog erger gaan opwinden, want vanavond start op SBS het programma Cash or Trash. Hierin ontvangt Martien mensen vanuit het hele land die bijzondere objecten willen verkopen. Van oude speelgoedautootjes tot een waardevol erfstuk of zelfs een unieke verzameling. De verkopers krijgen een deskundige taxatie, waarna ze oog in oog komen te staan met vijf doorgewinterde handelaren. Valt hun item in de smaak?

Cash or Trash Martien Meiland vintage antiek go with the vlo

Martien Meiland is de queen van Cash or Trash. Dat wordt gezellig!

Cash or Trash Martien Meiland telefoon fiets go with the vlo

Ik snap niet dat er mensen zijn die zich zo opwinden over zijn maniertjes. Laat hem lekker.

Het uitgangspunt van Cash or Trash heeft volgens critici verdacht veel weg van de MAX-hit Van onschatbare waarde met Dionne Stax. Toch zal Martien er met zijn unieke persoonlijkheid een geheel eigen draai aan geven. Hij staat de kandidaten tijdens de pittige onderhandelingen bij met zijn humor en zijn kennis. Want vergis je niet, na het inrichten van twee Franse kastelen heeft hij echt wel verstand van zaken. Martien kan meer dan wijnen, wijnen, wijnen.
Ik ga zeker kijken naar Cash or Trash. Het wordt vast supergrappig. In een van de afleveringen wordt een map met oude handgetekende pornografische afbeeldingen te koop aangeboden. Ik kan niet wachten om te zien hoe de soms wat preutse Martien hierop zal reageren.
Ondertussen hoop ik dat er ergens in Rotterdam in een treurig flatje een beademingsapparaat klaarstaat. Anders stikt de Martien-hater nog van woede wanneer hij ‘per ongeluk’ langs dit programma zapt. Dood door een dosis campy vrolijkheid. Het zal je maar gebeuren.

Cash or Trash met Martien Meiland is vanaf woensdag 23 oktober wekelijks om 20.30 uur te zien bij SBS6. Meer informatie vind je op sbs6.nl.

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑