...

Gespot Kitsch spullen go with the vlo

Gepubliceerd op 15 juni, 2016 door Danny Post

0

Tussen kitsch en kitsch

Fout kan ook weleens goed zijn. Protserige gordijnen of een hoerig dressoir brengen humor in je interieur. Tien kitschknallers die op de lach- én hebberigheidsspieren werken. 

Sexy tamboerella
Oude afbeeldingen van zigeunerinnen zijn niet zeldzaam. De lol is om er eentje te vinden die je weinig ziet. Deze Dorita is een goed voorbeeld. Niet de dertien-in-een-dozijn-stoeipoes-tegen-een-boom, maar een muzikaal type. Wat is ze knap! Klik hier voor de eBay-advertentie.

Torino Dorita go with the vlo lijst

De schepper van Dorita is de mysterieuze kunstenaar Torino. Hij had iets met zigeunerinnen.

 
Boom van een Hummel-lamp
Kijk die kleine hummel uit 1935 eens vluchten voor een agressieve keffer. Om te voorkomen dat hij natregent, heeft de lamp wel een nieuwe kap nodig. Na mijn creatieve lampentips moet dat echter een eitje zijn. Kijk de bedrading nog wel even na. Klik hier voor de Marktplaatsadvertentie.

Hummel lamp kitsch go with the vlo

Zonder kap voelt de lamp nog wat winters aan.

 
Alles voor de bankzittende nicotinediva
Je voelt gewoon dat een Blonde Dolly op leeftijd hier heel veel plezier van heeft gehad. Ze morste geen as van haar Belinda Menthol-sigaretten op de suikerzoete stof, want die is nog helemaal netjes. Zangeres Zonder Naam-glam! Klik hier voor de Marktplaatsadvertentie.

Roze kitschbank go with the vlo

Bubblicious! Helemaal heerlijk, deze kauwgombal op pootjes.

 
Frans lellebeldressoir
Hielden ze bij Versailles grote schoonmaak? Je gaat het haast geloven. Dit kastje heeft een paar kleine beschadigingen, maar die geven haar juist karakter. Prijs: 150 euro. Daar had Madame de Pompadour hem niet voor kunnen kopen. Klik hier voor alle meubels van Burbri.

Antieke kitsch kast go with the vlo

Frans en ‘Maris’ Bauer zouden zo’n dressoir nog iets te minimalistisch vinden.

 
Loodzwaar woonkamerhert
Dit is een beest van een Bambi. Hij is zestig centimeter hoog én breed en weegt acht kilo. Volgens de verkoper is hij afkomstig uit Singapore en “zeker veertig jaar oud”. De vraagprijs is 75 euro. Je kunt er vast iets vanaf snoepen. Klik hier voor de Marktplaatsadvertentie.

Hert kitsch go with the vlo

Veertig jaar luieren op een kast maakte van Bambi een zware jongen.

 
Me-me-me-spiegel
Uit Glasgow komt een schaamteloze ADHD-spiegel. Als zijn licht brandt, kun je helemaal niet meer om hem heen. Herken je jezelf in zijn opzichtige glas en wil je dat het voortaan altijd kerst is in jouw huis? Doe een bod en hij flonkert alleen voor jou. Klik hier voor de eBay-advertentie.

Kitsch spiegel go with the vlo

Geïnteresseerd? Deze spiegel laat zich eenvoudig strikken.

 
Getikte ballerinaklok
Klokkijken wordt heel gezellig met deze Paico ballerinaklok uit de fifties. Heel soepel verloopt de voorstelling niet, de verkoopster zegt eerlijk dat het klokmechanisme soms hapert en nagekeken moet worden. Vandaar de lage prijs van 19 euro. Klik hier voor de eBay-advertentie.

Paico Ballerina klok go with the vlo

Het getik van de klok smoort de bitchy gesprekken tussen de ballerina’s.

 
Rockende kapstok
Eigenlijk is het onbeschoft om je jas over deze bamboe kapstok te gooien. Het is zo’n grappig ding dat hij meer respect verdient. Waar hij zich het meest op zijn gemak voelt? In de hal van een gesjeesd rockabilly-stelletje natuurlijk. Klik hier voor de Marktplaatsadvertentie.

Kapstok kitsch go with the vlo

Bam-boe! Niet schrikken, het is maar een kapstok. Geen boom.

 
Fleurig raamboeket
Oude gordijnen. Je kunt er een woonkamer zo gezellig mee optuigen. Neem deze drie gordijndelen van Romanex de Boussac. Na zoveel jaar zijn ze nog steeds niet verwelkt. Een paar ramen op het zuiden, meer hebben ze niet nodig. Klik hier voor de Marktplaatsadvertentie.

Vintage gordijnen kitsch go with the vlo

Je kunt er natuurlijk ook kussenhoezen van maken.

 
Trust(e) in deze slaaptroon 
Bij antiekwinkel Ophelia in Rotterdam vinden ze dat overdaad nooit schaadt. Net binnen is een vorstelijk ledikant dat opnieuw gestoffeerd is. Het royal blue maakt dat je je de koning(in) te rijk voelt. De prijs is echter opvallend volks: 199 euro. Klik hier voor alle meubels van Ophelia.

Kitsch bed vintage go with the vlo

Zouden Wim-Lex en Máxima ook in zo’n bed liggen?

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑