...

Tip! Dasty ontvetter tweedehands kleding reinigen go with the vlo

Gepubliceerd op 7 november, 2018 door Danny Post

2

Tweedehands kleding wordt schoon met Dasty

Vette kragen, krokante oksels, Dasty maakt er korte metten mee. Het wondermiddel van de Wibra krijgt zelfs de ranzigste tweedehands kleding weer vlekvrij. Ik ben megafan!

Flashback naar begin augustus: ik sta met mijn vriendin Jeannette in Kringloop Rijswijk en heb het perfecte jasje voor de bruiloft van mijn broer en schoonzus in handen: double-breasted (dé trend voor mannen deze winter) en in een mooie grijsblauwe kleur. Alleen die knapperige huidkoek in de kraag en oksels…. meuh… “Gewoon wassen met Dasty, dan gaat het er zo uit,” adviseert Jeannette. Dasty, de ontvetter voor de keuken en badkamer, die te koop is bij Wibra??? Ze knikt. “Die ja, de gele. Ik gebruik Dasty al jaren voor mijn kleding. Een klein beetje direct op de vlekken spuiten en dan hup de wasmachine in voor een korte wasbeurt. Geloof me, erna is de stof weer brandschoon.” Ik moet lachen om haar wervende huisvrouwenpraatje, maar besluit het te proberen. Ik koop het jasje en hol naar de dichtstbijzijnde Wibra voor een turbofles gele Dasty. En verdomd, Jeannette heeft gewoon gelijk. Als ik het jasje na vijftien minuutjes uit de trommel trek, zijn alle DNA-sporen van de vorige eigenaar volledig uitgewist. Hooray for Dasty!

Dasty ontvetter Wibra tweedehands jasje go with the vlo

Met mijn man Evren (rechts) op het bruiloftsfeest. Dankzij Dasty knisperde mijn vintage jasje niet meer. 

Dasty Wibra tweedehands kleding wassen go with the vlo

Opletten: het middel niet lang laten intrekken, gelijk de wasmachine in.

Dasty vintage overhemden Wibra go with the vlo

Voor en na: een van de herenoverhemden die ik ook schoon kreeg.

In de daaropvolgende weken behaal ik nog veel meer Dasty-successen. Ik loop het volledige tweedehandsgedeelte van mijn kledingkast na en alles wat een vlekje of ander smetje heeft neem ik onderhanden. Met steeds dezelfde smetteloze uitkomst. Ik waag het zelfs om een stapel stokoude overhemden met Dasty te bespuiten. Ze zijn verkleurd, bezaaid met hardnekkige ouderdomsvlekken en op sommige plekken zit het weer erin. Ik verwacht er eigenlijk weinig van, maar ook deze krijg ik – op enkele piepkleine spikkels na – schoon.
Inmiddels ben ik zo’n grote Dasty-fan geworden, dat ik iedereen het middel aansmeer. Deze low-budget vlekverwijderaar heeft mijn bestaan als vintagefreak mooier en frisser gemaakt. Nicotinegele lampen en schmutzige broodtrommels kun je er eveneens perfect mee reinigen, heb ik al ondervonden (wel oppassen met sommige metalen en plastic objecten, daarvoor kan Dasty te agressief zijn en dan krijg je lopers en kleurverschil). Hoe kon ik ooit zonder leven?
Ik vraag me af of je ook in Dasty zou kunnen baden, want dat zou ik nu best willen. Vanmiddag paste ik bij kringloop Piekfijn in hartje Rotterdam namelijk een maatpak dat een zilte verrassing voor mij in petto had. Toen ik de broek na het uittrekken iets nauwkeuriger inspecteerde, ontdekte ik enkele grote vintage urineplekken rond het kruis. Kennelijk werd de vorige drager geplaagd door een lekkende waterleiding. Ik gil nog steeds.

Een fles klassieke gele Dasty superontvetter met sproeikop kost 2,19, een navul-verpakking kost 1,99 euro. Meer info (ook over de andere Dasty-varianten) vind je op wibra.eu.

 

Dasty tweedehands markt Vossenplein Brussel go with the vlo

Moraal van dit verhaal: Dasty rules en controleer oude broeken voor het passen áltijd op urinekringen.

 

Deel dit artikel!
Facebooktwittergoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , ,


Over de auteur2 Responses to Tweedehands kleding wordt schoon met Dasty

  1. Marinus van den Ende says:

    Zouden antieke poppenkleren (meer dan 100-jarige katoen) ook opknappen van Dasty? Ik heb het geprobeerd met een nachtje weken in groene BioTex maar er gebeurde niet veel.

    • Danny Post says:

      Ik durf het niet te zeggen. Dat risico is aan jou. Sowieso niet in laten trekken en koud kort wassen. Die overhemden van mij waren ook bijna 100 jaar oud en ik besloot het erop te wagen omdat ze zo onder de vlekken zaten dat je er verder toch niks meer mee kon. Dat pakte goed uit, maar antieke stoffen zijn teer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑