...

Vlo lit Vlo lit London vintage gids

Gepubliceerd op 14 april, 2014 door Danny Post

2

Tweedehands Londen

Londen is en blijft één van lekkerste steden om te vlooien. Maar wat zijn de beste adresjes? De Secondhand and Vintage London-gids van zelfbenoemd marktstroper en vuilcontainer-duiker Andrew Whittaker schept licht in de oldskool duisternis.

Een reisgids Londen, maar dan op vintagegebied. Zo zou je het pareltje van Andrew Whittaker het beste kunnen omschrijven. Zelfs voor de meest doorgewinterde vlooiers biedt Secondhand and vintage London nog volop verrassingen. Natuurlijk komen ook Camden, Portobello Road Market en Covent Garden aan bod, maar het accent ligt (hurrah!) op de minder bekende hotspots. Plekken waar je niet eerst een persoonlijke lening hoeft af te sluiten om een vaasje uit 1960 te kopen. Of waar een rustiek gelijmd vaasje van de buuf uit 1986 wordt gepresenteerd als een uniek art deco stuk. Nee, de honderdzestig pagina’s wemelen van de leukste, meest bijzondere en gekste vintage-adressen waar de Londenaars zélf komen. En hoe handig, ze zijn allen voorzien van een rating.

Londen vintage gids

Lonely Planet? Wij gaan liever voor deze Flea Planet.

Alfies antiekemporium
Toen ik twee jaar geleden in Londen was en toevallig op deze kleurrijke gids stuitte, werd hij dan ook al snel mijn bijbel.  Voor de fun prikte ik elke dag willekeurig een adres uit de gids en ging ik op pad. En zo kwam ik in delen van Londen waar ik nog nooit was geweest. Zoals Alfies Antique Market in Church Street. In dit voormalige warenhuis vonden zo’n 70 dealers onderdak met de meest geweldige meubels, lampen, posters, sieraden en andere oude gezelligheid. Ruim twee uur zwierf ik door de gangetjes, uit mijn voegen barstend van de hebberigheid. Leuk: in Alfies zat enige tijd een kapsalon, Nina’s Hair Parlour, waar je jezelf een retrocoupe kon laten aanmeten. De kapsalon is inmiddels helaas gesloten, maar online kun je Nina en haar crew nog steeds bereiken voor een afspraak: ninashairparlour.com. Zodat je look naadloos aansluit bij je zojuist aangeschafte iconische Egg Chair van Arne Jacobsen.

Doggy style

Of je nu zoekt naar retro sneakers of robothonden met een nicotineverslaving, deze topgids vindt ze voor je.

Alleen in Londen

Doordrenkt van die typische Londense vibe.

Londen vintage gids

Met handige schatzoekerskaartjes achterin.

Dus ga je binnenkort naar Londen, stop dan zeker deze gids in je zak. In de woorden van Andrew zelf: “Waag de sprong, en ontdek de tweedehands winkels, klets met de verkopers en leer Londen zo een beetje beter kennen. Het is een verrijkende ervaring. Alleen: verwijt het ons niet als je een markt of winkel verlaat met een opzichtige keramische vis in je handen geklemd, omdat die ‘jouw naam riep’ – het maakt allemaal deel uit van het avontuur.”

Secondhand and Vintage London – Andrew Whittaker
Vivays Publishing Ltd
ISBN 978-1908126191
Verkoopprijs € 13,49
 
Deel dit artikel!
Facebooktwittergoogle_plusmail

Tags: , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑