...

Tip!

Gepubliceerd op 21 november, 2014 door Danny Post

Tweedehands feestdagen

Met december voor de deur is het grote cadeauzoeken weer begonnen. Maar waar vind je de origineelste vintage dingen? Wij zetten dit weekend in op de Verzamelaarsjaarbeurs. Al wippen we zondag ook even langs bij de Spirit of Winter.

Wie met ons bevriend is, weet het ondertussen al. Met Sinterklaas en Kerst doen we het liefst vintage dingen cadeau. In het kader van de recycling, maar ook omdat het stukken origineler is. Zeg nu zelf: een zeldzame West-Germany vaas is toch veel leuker om te krijgen dan het zoveelste 1000-in-één-dozijn-IKEA-exemplaar? Nou dan!

Alle vintagefreaks verzamelen!
Hoewel de jacht op alles dat oud en bijzonder is meestal begin november al opent (met vintage kun je nu eenmaal niet op het allerlaatste moment naar de winkel rennen), slaan we echt groot in tijdens de wintereditie van de VerzamelaarsJaarbeurs. Trouwe vlooiers weten dat we verslingerd zijn aan ‘Europa’s grootste vintage evenement’ in de Utrechtse Jaarbeurs.

Sinterklaas Verzamelaarsjaarbeurs

Sinterklaasje bonne, bonne, bonne gooi wat oldskool speelgoed in onze lege, lege tonne.

VerzamelaarsJaarbeurs paard

In galop naar Utrecht Anky van Grunsven! Paardenplaatjes!

VerzamelaarsJaarbeurs-Piaf

In de aanloop naar het 100e geboortejaar van Edith Piaf viert de beurs het leven van de Franse diva.

Verzamelaarsjaarbeurs kleding

Stichting Niet Meer Zo Wakker Dier.

Cadeaus Verzamelaarsjaarbeurs

Vroeger lag er geen Playstation maar Märklin onder de boom.

Bij de 2000 kramen tref je alles aan dat in het verleden ooit bedacht en gemaakt is. Japans blikken speelgoed, Engels porselein, Franse industriële lampen, Duitse teddyberen, van de vijf hallen is er eentje zelfs geheel ingeruimd voor platen. En dat enorme aanbod is bijzonder handig wanneer je zoals wij voor meerdere mensen cadeautjes moet kopen. Tip: zorg wel dat je om kwart voor negen voor de deur staat, want je bent lang niet de enige die komt hunten.

To de Loo 
Vanwege de tsunami aan vintage bezoeken sommigen de tweedaagse VerzamelaarsJaarbeurs zowel op zaterdag als op zondag, maar dat zit er voor ons dit keer niet in. De reden? We willen zondag heel graag een kijkje nemen bij Spirit of Winter in Apeldoorn. Deze gezellige fair, die afgelopen woensdag startte en nog tot zondagavond duurt, is weliswaar een stuk kleiner dan de VerzamelaarsJaarbeurs maar scoort extra punten op locatie. De 150 kramen met alles op het gebied van brocante, antiek, wonen, sfeer en lekker eten staan namelijk in de tuinen van Paleis Het Loo. Wanneer de duisternis valt en de lichtjes langs de hoge bomen en eeuwenoude paleismuren dansen, voel je de naderende kerst en weet je weer waarom dit het favoriete plekje van wijlen koningin Wilhelmina was. Pittoresker kan het haast niet.

Oldtimer Spirit of Winter

“Kijk, in deze oldtimer toeterde jouw opa altijd naar oma.”

Spirit of Winter antiek keukengerei

Wie geen zin heeft om oldskool te koken, kan gewoon wat bestellen.

Spirit of Winter Apeldoorn Het Loo

Nee, je bent niet de enige die op het bosbrocante afkomt.

Spirit of Winter sfeer

Vorstelijk shoppen rond Paleis Het Loo.

Grace Kelly expositie Het Loo

Kijken kijken, (helaas) niet kopen. Amazing Grace.

Mocht je ook gaan, pak dan de expositie over Grace Kelly in het paleis mee. Niet alleen krijg je een boeiend overzicht van het leven van dit blonde stijlicoon, tevens zijn veel van haar jurken tentoongesteld. Grootste blikvanger is natuurlijk de wereldberoemde trouwjurk waarin Grace op 19 april 1956 haar ja-woord gaf aan prins Rainier van Monaco. Helaas is dit vintage topstuk niet te koop, maar wat maakt het uit. Doe als wij en zie het als een visueel cadeautje aan jezelf!

Kaarten voor de VerzamelaarsJaarbeurs zijn online (aan de kassa kopen kan natuurlijk ook) te koop op verzamelaarsjaarbeurs.nl. De Winter Fair vindt nog tot en met zondag 23 november plaats, dagelijks van 10.00 uur tot 18.00 uur. Vrijdag 21 november, vanavond dus, is er een extra avondopening van 17.00 tot 22.00 uur. Tijdens de avond zijn het paleis, de tuin en de expositie NIET geopend. Alle info: spiritofwinter.nl.

Spirit of Winter Apeldoorn

Stille nacht, sprookjesachtige nacht.

 
Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

Tags: , , , , , , , , , ,


Over de auteurOmhoog ↑