...

Flea your style

Gepubliceerd op 8 december, 2017 door Danny Post

0

Van pop-up tot poep-up in het Zwaanshalskwartier

Het Zwaanshalskwartier in Rotterdam-Noord wemelt van de hotspots. Het zijn er nu extra veel, want op 1 december openden er nog eens negen toffe pop-up stores. Ook met vintage!

Op de meeste zaterdagen maak ik wel een rondje door het Zwaanshalskwartier. De eens zo verpauperde gettobuurt in Rotterdam-Noord is tegenwoordig booming. Je kunt er heerlijk eten en borrelen bij tentjes als Bertmans, Lof der Zoetheid en Brouwerij Noordt en iedere eerste en derde zaterdag van de maand vind je op het Noordplein de Rotterdamse Oogstmarkt.
Maar het zijn de vele eigenzinnige en bijzondere winkels die ervoor zorgen dat je blijft terugkeren. Het giga Kookpunt (vierduizend vierkante meter) is een walhalla voor kookgekken. Ook qua vintage en retro kom je hier ruimschoots aan je trekken. Toppers zijn Isis Inc. (bekijk hier mijn uitgebreide reportage over deze kledingzaak met veel eighties inspired spullen), Margootje Vintage, Lily Scarlet, SHOWROOM41, Contemporary Showroom (wat een mooie vintage designmeubels!), het bomvolle Jouw Marktkraam Rotterdam-Noord en Antiquariaat Zwaanshals.

zwaanshalskwartier-rotterdamse-oogst-go-with-the-vlo

Je kunt met je buit van Rotterdamse Oogst aan de slag of lekker gemakzuchtig aanschuiven bij Bertmans.

margootje-vintage-zwaanshalskwartier-go-with-the-vlo

De luitjes van Margootje Vintage zijn helemaal klaar voor de kerstdagen.

contemporary-showroom-isis-inc-zwaanshalskwartier-go-with-the-vlo

Ik kan even hard genieten van de Contemporary Showroom als van de kleurrijke hysterie van Isis Inc.

rotterdam-nijntje-antiquariaat-zwaanshals-go-with-the-vlo

’s Zaterdag drink ik vaak een theetje met de eigenaren Kelvin en Mirjam. Tot morgen, jongens!

zwaanshalskwartier-go-with-the-vlo

Het Zwaanshalskwartier is het rondje Noordplein-Zwaanshals-Zaagmolendrift-Zaagmolenkade.

zwaanshalskwartier-rotterdam-vintage-fashion-meubels-go-with-the-vlo

Bij Jouw Marktkraam Rotterdam-Noord (rechtsboven en -midden) verkopen particulieren hun oude spullen.

Er valt nu nog meer te shoppen en genieten, want op 1 december openden negen pop-up stores hun deuren. Het is een initiatief van de vaste winkeliers en de verhuurder Havensteder. Er stonden her en der wat panden leeg en dat vonden ze er zeer ongezellig uitzien, zeker met de naderende feestdagen. Daarom zochten ze naar kleine ondernemers en creatievelingen die de panden tussen 1 december en 15 januari wilden betrekken. Isis Vaandrager, de eigenaresse van Isis Inc., deed met enkele andere winkeliers de selectie. “Aanvankelijk speurden we naar geschikte mensen binnen onze eigen netwerken, maar het enthousiasme was al snel groter dan verwacht,” zegt Isis. “Deze buurt is erg populair. We werden bedolven onder de aanmeldingen. De kwaliteit en originaliteit waren hoog, dus het was nog moeilijk kiezen.”

Poe poe(p), wat een coole winkels
De nieuwkomers vormen volgens Isis echt een aanwinst. “We hebben supertoffe zaken erbij gekregen: The Wandering Store by CC & SHPPR en Het Vogelnest (allebei op Zaagmolendrift 20), Looks Like Vintage (Zaagmolendrift 35), Jong Belegen (Zwaanshals 249-251), Roundabout (Zwaanshals 261-263), Pause. Pop Up Conceptstore (Zwaanshals 337), Betje Krul Vintage (Zwaanshals 344), De Verbaasde Ree (Zwaanshals 494) en last but not least: de POEP-UP STORE (Zwaanshals 273). Het is van alles wat: vintage en retro kleding, vintage meubels, kunst en design, kinderkleding, cadeautjes, we hebben zelfs een aantal mode-ontwerpers. Voor sommige mensen die normaal gesproken vooral handelen via internet is dit een hele leuke manier om te proeven hoe het is om ondernemer in 3D te zijn. Jason en Kim van Jong Belegen vinden het zo geweldig om hun klanten nu eens in levende lijve te ontmoeten.”

winterwonderland-zwaanshalskwartier-go-with-the-vlo

De meiden van Looks Like Vintage weten de tofste kerstcadeau’s voor je.

jongbelegen-zwaanshalskwartier-rotterdam-go-with-the-vlo

Zouden oude schimmelkaasjes ook welkom zijn bij Jong Belegen? (heerlijke bril!)

zwaanshalskwartier-rotterdam-showroom41-go-with-the-vlo

Jingle bells, jingle bells, shopping all the way.

de-verbaasde-ree-zwaanshalskwartier-go-with-the-vlo

Op 16 december staat de glühwein klaar.

the-wandering-store-zaagmolendrift-rotterdam-go-with-the-vlo

Wandering Store by CC & SHPPR heeft een heleboel mooie hebbedingetjes.

zwaanshalskwartier-rotterdam-margootje-vintage-poep-up-store-go-with-the-vlo

En de prijs voor de meligste winkelnaam van 2017 gaat naar… de POEP-UP STORE!

Om de komst van de pop-ups te vieren, is het Zwaanshalskwartier voor deze hele periode omgedoopt tot Winter Wonderland. Er worden in de aanloop naar kerst (maar ook erna) allerlei evenementen georganiseerd. Zo is er op 16 december een kersteditie van de Rotterdamse Oogstmarkt en worden bezoekers in de rest van de buurt extra in het winterse zonnetje gezet. Hoewel de temperaturen buiten dalen, bezorgen de winkeliers hen een warme dag. Ze serveren glühwein, warme chocolademelk, broodjes warme worst en nog veel meer.
Wil ik toch nog even – vreselijk flauw, ik weet het – meer weten over die POEP-UP STORE. “Briljante naam, hè?” grinnikt Isis. “Dit is een winkel die wasbare luiers verkoopt. Een hartstikke goed idee, vind ik zelf. Veel beter voor het milieu. De eigenaresse organiseert ook workshops om moeders over de drempel te krijgen en ze te bewijzen dat het beslist niet vies is. Ze verkoopt die luiers in de meest crazy prints. Gewoon een keer komen kijken!”

Meer info over het Zwaanshalskwartier, de pop-up stores en Winter Wonderland vind je op facebook.com/Zwaanshalskwartier.

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑