...

Tip! The Durrells seizoen vier Corfu Griekenland go with the vlo

Gepubliceerd op 9 april, 2019 door Danny Post

1

Vanavond start het laatste seizoen van The Durrells

Het einde van The Durrells is in zicht. Vanavond begint op BBC First het vierde en laatste seizoen van de hitserie over de excentrieke familie Durrell op Corfu.

Foto’s: ITV,Sid Gentle Productions

Ik ben vanaf het begin fan van The Durrells. De serie, die gebaseerd is op de autobiografische boeken van Gerald Durrell is zo’n onweerstaanbare happy pill. Ik hou van de Britse humor, de jaren dertig-sfeer en de paradijselijke beelden van het Griekse eiland Corfu. Bovendien zit Keeley Hawes, een van mijn favoriete actrices, erin. Het afscheid gaat pijn doen.
Dit laatste seizoen telt acht afleveringen en natuurlijk zijn alle vertrouwde gezichten weer van de partij: Leslie, Larry, Louisa, Gerry en Margo Durell, Spiro Halikiopoulos, Lugaretzia, Daphne enzovoorts. Wat kunnen we behalve de gebruikelijke meligheid verwachten? “Het was altijd een luchtige en lieve serie, maar het wordt nu een beetje donker voor de Durells,” verklapte Keeley Hawes aan Radio Times. “De Tweede Wereldoorlog staat op uitbreken en ze moeten hiermee omgaan – zoals de echte Durrells dat destijds ook moesten.” Volgens Keeley is seizoen vier het beste uit de reeks. “We hebben alles gegeven, omdat we wisten dat dit het laatste seizoen zou worden. Ik ben opgetogen dat iedereen het nu eindelijk kan zien.”

The Durrells serie seizoen vier Corfu Griekenland go with the vlo 2

Door deze familie wil ik nu ook een vervallen huis op Corfu.

The Durrells serie seizoen vier Corfu Griekenland go with the vlo

Moeder Margo Durrell (Keeley Hawes) knuffelt zoon Gerry nog maar een keer. Het afscheid is nabij.

The Durrells seizoen vier serie Corfu Griekenland go with the vlo

Duimen dat die spin-off doorgaat!

Toch is dit misschien niet helemaal het einde… Sally Woodward Gentle, de producent van de serie, sluit een spin-off in de toekomst niet uit. “Er zijn nog zoveel meer verhalen te vertellen. Dit was slechts het begin van Gerry’s avonturen met dieren, Margo startte een pension in Bournemouth terwijl Louisa aan de overkant van de straat woonde. De Durells gingen door. We zouden het geweldig vinden om weer een serie te maken. We hebben altijd een Durrells Pasen en Kerstmis willen doen.” Keely Hawes: “Het is niet alsof ze Corfu verlieten en vervolgens saai voor de tv zaten te suffen: ze gingen ieder hun eigen weg en leidden nog interessantere levens. Ik en de rest van de cast zouden beslist te porren zijn voor zo’n serie en ik denk dat de fans het ook graag zouden willen, maar het is een van die dingen… De tijd zal het leren.”

Het laatste seizoen van The Durrells gaat op dinsdag 9 april om 21.00 uur van start op BBC First. Aflevering gemist? Geen nood, ze worden erna continu herhaald. Meer informatie: bbcbenelux.com.

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteurOne Response to Vanavond start het laatste seizoen van The Durrells

  1. Pingback: De serie Traitors is verraderlijk verslavend | Go with the Vlo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑