...

MCB Kringloop Rijnmond

Gepubliceerd op 7 februari, 2014 door Marie-Cecile Beniers

0

Veel voor veel te veel

Een nieuwe kringloopwinkel in onze eigen regio? Als twee zelfbenoemde fanatieke schatjagers moeten we dit natuurlijk meteen checken. Dus rijden we op een druilerige ochtend richting industrieterrein Spaanse Polder in Rotterdam. Ja, je komt nog eens ergens.

Kringloop Rijnmond huist in een groot kantoorpand met grote glazen wanden. In wat vroeger de welkomsthal moet zijn geweest stuiten we meteen op een gestyleerd landelijk tafereeltje: een brocante stoeltje met rieten zitting, een oude piano, een gezellig opgemaakt houten bed uit opoes tijd en een paspop met een oude hoed. Allen gadegeslagen door de oude koningin Juliana. Haar enorme staatsieportret trekt alle aandacht.

Kringloopwinkel Rijnmond entree

Schijn bedriegt. Nee, dit is geen Keukengigant.

Kringloop Rijnmond meubels

Er zit in dit pand echt een gigantische kringloop.

Even doorzetten…
Binnen moeten we ons eerst een weg banen tussen lelijke lederlook bankstellen in de meest vervelende kleuren. Maar eenmaal door deze kunstlederen jungle, soppen we van de ene naar de andere hoek, want hallelujah, er is best wat moois te vinden! Een staande retrolamp met drie flessengroene bollen, een sixties bankstelletje, een grote, stevige papieren hanglamp, een kleurige sprei in vrolijke kleuren. Een sofa met aangebouwde kast uit de jaren dertig enzovoorts, enzovoorts. Veel spullen verkeren ook in prima kwaliteit. Natuurlijk staan hier zoals gewoonlijk de nodige artikelen waar je als kringloopshopper niet onderuit kunt (een hele batterij rollators en ruime collectie extra hoge seniorenbedden bijvoorbeeld, we checken ze maar niet op incontinentievlekken) maar wie op vintagejacht is, kan hier goed prijsschieten.

Kringloop Rijnmond Rotterdam hal go with the vlo

Een mix van oud en nog best wel nieuw.

Kringloop Rijnmond

Via Lederlook City, rollator heaven…

Kringloop Rijnmond wasmachines

… en de wasmachinejungle……

Kringloop Rijnmond

… kom je op een plek die voor vintageliefhebbers best de moeite waard is.

Alhoewel…? De bittere pil komt als we de prijzen inspecteren. Honderdvijftig euro voor die sixties bollenlamp? Veertig euro voor een tweedehands lapjessprei? Driehonderd euro voor het bankje? Dit zijn geen kringloopprijzen, dit is eerder woonwinkelniveau. De lol van vlooien tussen kringloopspullen is immers leuke spullen vinden voor een nog leukere (lees: lage) prijs. En dat is hier allerminst het geval.

‘Geen kringloop van de gemeente’
Dan komt mevrouw de verkoopster op ons afgelopen. Een struise dame van midden vijftig, kort haar en kordaat. Waarschijnlijk heeft ze onze verbazing slash verontwaardiging over de hoge prijzen opgevangen, want ze merkt semi-pinnig op: “Wij zijn geen kringloopwinkel van de gemeente, maar dat zien jullie zeker wel.” Dat was ons inderdaad al opgevallen. Wanneer je iets koopt bij Kringloop Rijnmond zul je dit zeker in je portemonnee voelen. Onze ogen bloeden gewoon van de prijskaartjes. Au, au, au.

Kringloopwinkel Rotterdam sixties meubels

Sixties zithoek of Sissi boudoir? Je kunt kiezen.

Kringloopwinkel Rotterdam trappen go with the vlo

Klokken op de trap, een nieuwe interieurtrend?

Kringloop Rijnmond

… en de klanten kaal?

We zien nog wel een paar aardige vaasjes voor tien euro en vijfentwintig euro voor een kapstokje kan er mee door. Maar verder is voor ons de lol er een beetje af. Waarschijnlijk voelen ze bij Kringloop Rijnmond zelf ook aan dat de prijs een tikkie aan de hoge kant is, want inmiddels heeft de eigenaar de naam van zijn toko voorzien van het etiket ‘luxe tweedehands’. Of dat helpt? Tja, vooralsnog loopt het niet echt storm in de Spaanse Polder. Jammer!

Kringloop Rijnmond
Industrieweg 1
3044 AS Rotterdam
Rotterdam Spaanse Polder
Tel. 06-10091002
kringlooprijnmond.nl
(deze kringloop is inmiddels gesloten en alleen nog op afspraak te bezoeken)

Deel dit artikel!
Facebooktwittergoogle_plusmail

Veel voor veel te veel Marie-Cecile Beniers
Antiek/design
Koopjesgehalte
Gezellige meukgehalte
Sfeer

Summary:

2.3


Tags: , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑