...

Tijdcapsule Bungalow de Voorspoed Winterswijk vintage go with the vlo

Gepubliceerd op 21 augustus, 2019 door Danny Post

2

Vier vakantie in deze unieke tijdcapsulebungalow

Op zoek naar een nostalgisch vakantieadres? Boek een verblijf in bungalow de Voorspoed. Hier vier je vakantie alsof het nog steeds 1968 is. Leuk: ze hebben op korte termijn nog plek.

Alsof professor Barabas je met zijn teletijdmachine terugflitste. Zo voelt het wanneer je bungalow de Voorspoed in Winterswijk voor het eerst betreedt. Alles ademt jaren zestig: de kleuren, de meubels, ja zelfs de onderzetters. Je bent even helemaal weg uit de 21e eeuw.
Het is precies wat de eigenaren, modeontwerper Michael Barnaart en journalist Jasper Gramsma, voor ogen hadden toen ze hun tijdcapsulebungalow in mei openden. Ze wilden een plek creëren waar gasten voor korte tijd kunnen genieten van een ouderwetse kneutervakantie. Leuk voor mensen die hun jeugd willen herbeleven of die net als zij groot fan van de sixties zijn.

Bungalow de Voorspoed Winterswijk woonkamer retro vakantie go with the vlo

Knusssss. Dit is nog eens iets anders dan een zielloze Centerparcs-hut.

Bungalow de Voorspoed Winterswijk nostalgie vakantie go with the vlo

Het vakantiehuisje in Winterswijk bleef opvallend goed bewaard. Alleen de keuken is modern.

Bungalow de Voorspoed Winterswijk nostalgie Exota retro go with the vlo

De Exota-limonade staat al klaar voor de gasten.

Bungalow de Voorspoed Winterswijk nostalgie retro go with the vlo

Michael en Jasper richtten de Voorspoed in met spullen uit hun eigen collectie en Marktplaats-vondsten.

Bungalow de Voorspoed Winterswijk nostalgie ansichtkaart retro go with the vlo

Dit was een van de eerste vakantiehuisjes bij Winterswijk.

Hoe kwamen ze op het idee voor bungalow de Voorspoed? “We zijn allebei al heel lang gefascineerd door de ongekende welvaartsgroei en voorspoed van de jaren zestig,” vertelt Michael. “Het was de periode waarin mensen meer vrije tijd kregen en zich steeds vaker een vakantie konden veroorloven. Bovendien houden we ontzettend van het naoorlogse design. Deze bungalow kwam toevallig op ons pad. We zochten al een tijdje naar een huisje in het bos, om zo af en toe aan het drukke leven in de stad te ontsnappen. Tijdens die zoektocht verdiepten we ons steeds meer in de oude Nederlandse vakantiehuisjes en hun historie. Zo kwamen we uit bij deze bungalow uit circa 1968, een van de eerste in het gebied rond Winterswijk. Hij was nog zeer goed bewaard gebleven. We wilden graag recht doen aan het huisje en zo ontstond het plan om er een tijdcapsule van te maken, die ook door anderen gehuurd kan worden.”

Schrootjes en Gispen
Het kostte de mannen niet veel tijd om hun tijdcapsule te realiseren. “Zoals gezegd was het huisje nog grotendeels origineel toen we het kochten: ongeverfde houten schrootjes, bakstenen binnenmuren, prachtige deuren van houtfineer, een fraai betimmerd overhellend lessenaarsdak etcetera. We hoefden eigenlijk alleen alle kamers weer in de stijl van de jaren zestig in te richten. Want de oorspronkelijke meubels waren in de loop der tijd wel verdwenen. De meeste meubels vonden we op Marktplaats, maar de Gispenstoelen komen uit onze eigen collectie. Ook de zeefdruk van Dick Bruna aan de muur is van onszelf.”

Bungalow de Voorspoed Winterswijk nostalgie zitkamer retro go with the vlo

In de Voorspoed kun je met maximaal vier personen luieren.

Bungalow de Voorspoed Winterswijk nostalgie retro speelgoed go with the vlo

Er is wifi, maar je wilt toch veel liever met deze autootjes spelen?

Bungalow de Voorspoed Winterswijk nostalgie vintage go with the vlo

Zulke onderzetters hebben mijn ouders nog steeds in hun caravan op de Veluwe. Nostalgie!

Bungalow de Voorspoed Winterswijk nostalgie retro bossen go with the vlo

Je hoeft niet ver van huis te gaan om rust en mooie natuur te vinden.

Bungalow de Voorspoed Winterswijk nostalgie tuin retro go with the vlo

De kruidentuin. Vanzelfsprekend met een oranje gieter.

Voor buitenstaanders ziet de Voorspoed er misschien heel ‘af’ uit, maar Michael en Jasper zijn nog niet klaar. “We willen de bungalow stapje voor stapje nog meer sixties maken,” zegt Michael. Ze werden echt verliefd op hun huisje. “Ons favoriete deel is het overhellende lessenaarsdak. Het heeft iets weg van het vermaarde West Coast Mid-Century Modern Design.”
Ben je zo enthousiast geworden van de Voorspoed dat je er nú wilt slapen? Geen probleem. “Toevallig is de bungalow nog vrij van 23 tot en met 30 augustus. Wie dat wil, kan er deze vrijdag al in. Maar mensen kunnen ook voor een andere datum boeken. De Voorspoed is net zo gezellig in het najaar. Overdag kun je genieten van de stilte in het bos of een mooie tocht maken door het schitterende Achterhoekse coulissenlandschap en de gezellige dorpen in de buurt. Waarna je ’s avonds, nadat je gekookt hebt met kruiden uit de kruidentuin, voor de open haard neerploft op een Gispen-fauteuil en luistert naar een plaat van Sam Cooke of Etta James. En vergeet natúúrlijk niet om de kaart- en bordspellen uit de kast te halen!”

Een keer logeren in de Voorspoed in Winterswijk? Kijk voor alle informatie en contactgegevens op bungalowdevoorspoed.nl. Voor de week van vrijdag 23 tot en met vrijdag 30 augustus geldt een last-minute aanbieding van 399 euro. Doe eens groovy gek en pak nu je koffers!

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteur2 Responses to Vier vakantie in deze unieke tijdcapsulebungalow

  1. floris says:

    Prachtige vakantiewoning. Ik vind het zeker een goed idee om in deze unieke bungalow vakantie met mijn gezin te genieten. Niet verwacht dat er zulke bungalows bestaan. Dank je voor deze leuke tip. We zochten zeker naar ideetjes voor een leuke vakantie en die hebben we zeker gevonden.

  2. berkenbos says:

    Zo een unieke kans kan ik zeker niet voorbij laten gaan. Prachtige bungalow om tijdens de vakantie te bezoeken met mijn gezin. We zochten naar leuke ideetjes en die hebben we zeker gevonden. Dank je voor deze leuke tip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑