...

Tip! Beste rommelmarkten Pasen 2019 tweedehands go with the vlo 2

Gepubliceerd op 19 april, 2019 door Danny Post

0

Vintage, antiek en brocante: de beste paasmarkten

Je kunt dit hele paasweekend vlooien. Door het hele land stikt het van de goede markten. Ik selecteerde er vast een aantal, zodat je zelf niet meer hoeft te zoeken. Ready, steady, go!

19 april, Braderie met vlomarkt in Ter Apel
In het winkelcentrum van Ter Apel wordt op Goede Vrijdag een braderie met vlomarkt gehouden. Snuffel met een scherp oog rond bij de kramen aan het Molenplein en de Kruier. Op 22 juni gaat dit tweedehandsfestijn in de herhaling. Molenplein in Ter Apel, huurkraam.nl.

19 april, Braderie en kofferbakmarkt in Lemmer
Tot en met augustus vinden in Lemmer diverse braderieën en kofferbakmarkten plaats. Bonus: je vlooit op honderd meter van het strand. Wanneer je door je hoeven zakt, kun je jezelf trakteren op een borreluurtje aan het IJsselmeer. Villa Novalaan in Lemmer, impulsmarkten.nl.

20 april, Antiekmarkt in Delft
Tot en met 19 oktober is het weer heerlijk antiekshoppen geblazen langs de Delftse grachten. Ongeveer honderd kramen met Frans en Engels antiek, platen, boeken, speelgoed en design uit de jaren vijftig en zestig. Vrolijk vakantiesfeertje. Rond de Oude Kerk in Delft, antiekmarktdelft.nl.

20 april, Snuffelmarkt Camille Design in Tholen
Zoals iedere zaterdag gooien de boedelruimers van Camille Design hun twee loodsen open voor een grote snuffelmarkt. Veel lampen, sculpturen, klokken en schilderijen, maar ook meubels in uiteenlopende stijlen. Camille Design, Energieweg 36 in Tholen, camilledesign.nl.

Camille Design Tholen snuffelmarkt Pasen go with the vlo

Camille Design: keien in ontruimen én het organiseren van wekelijkse snuffelmarkten.

 

20 april, Grote rommelmarkt in Achterberg
Deze markt zag vorig jaar het levenslicht en was gelijk een hit. Met ruim vierhonderd verkoopplaatsen is de markt nu nog groter. Puur tweedehands, geen nieuw spul. Een tweede editie vindt plaats op 22 juni. Weteringsteeg in Achterberg, grote-rommelmarkt-achterberg.nl.

20 april, Algemene verzamelbeurs in Ottoland
Een paradijsje voor verzamelaars van alles en nog wat: munten, bankbiljetten, ansichtkaarten, sigarenbandjes, speldjes, postzegels enzovoorts. Tevens zijn er standhouders aanwezig die inkopen en taxeren. Dorpshuis, Stadhoudersplein 8 in Ottoland, verzamelbeurzen.net.

20 april, Antiekmarkt in Haarlem
Goede maandelijkse markt (april-oktober) aan de sfeervolle Dreef bij de zuidrand van het Haarlemse centrum. Voorwerpen minimaal van voor 1959, maar deels ook van voor 1945. Namaak is nadrukkelijk NIET toegestaan. Dreef in Haarlem, markten-dreef.nl.

20, 21 en 22 april, Paaseditie van de Neuzelbeurs in Rijswijk
De Neuzelbeurs in De Broodfabriek is normaal al leuk, maar voor deze paaseditie pakken ze extra uit. Driehonderd handelaren en particulieren verkopen vintage, antiek en curiosa tegen scherpe prijzen. Ook nieuwe waar. De Broodfabriek, Volmerlaan 12 in Rijswijk, neuzelbeurs.nl.

Neuzelbeurs Paaseditie Broodfabriek Rijswijk go with the vlo

Op de Neuzelbeurs kun je stenen paaseitjes rapen.

 

20 en 21 april, Brocante Paas Fair in Drachten
Twee dagen is het Van Haersmapark de speeltuin van brocanteurs uit alle delen van het land. Van lockers, lampen en houten banken tot paspoppen, kleine snuisterijen en antieke kleding. Van Haersmapark, Stationsweg 64 in Drachten, facebook.com/Brocante-Fluitekruid.

20 en 22 april, Rommelmarkt sv Kindervreugd in Willemstad
Een aantal keer per jaar organiseert speeltuinvereniging Kindervreugd een grote markt. Een van de populairste is hun tweedaagse paasrommelmarkt. Zet je schrap voor een tsunami aan tweedehands schatten. Blokhut, Prins Bernhardplein 2 in Willemstad, svkindervreugd.nl.

21 april, Car Boot Sale bij De Geffense Plas in Oss
De eerste van het seizoen (in totaal zeven dit jaar) wordt door het verwachte mooie weer gelijk een knaller. Honderden verkopers nemen recreatiegebied De Geffense Plas over en stallen hun beste afdankertjes uit. Ga vroeg op pad. De Geffense Plas, Gielekespad 10 in Oss, carbootsale.nl.

Car Boot Sale Oss Pasen rommelmarkt go with the vlo

De Car Boot Sale in Oss kan rekenen op een zonnige seizoensopening.

 

21 april, Kofferbakmarkt De Paardenvriend in Reuver
Een van de gezelligste kofferbakmarkten van Limburg. Voor één dag moeten de merries en hengsten van ruitersportvereniging De Paardenvriend hun domein delen met talloze (uitsluitend particuliere) standhouders. De Paardenvriend, Bergerhofweg 1 in Reuver, lirom.nl.

21 april, Vlooienmarkt en kofferbakverkoop op Visserijplein in Rotterdam
Vlakbij historisch Delfshaven en altijd drukbezocht. Qua aanbod niet de beste markt in de regio, maar toch scoor ik hier geregeld topstukken, zoals een antieke hutkoffer voor vijf euro. Het kofferbakdeel is het interessantst. Visserijplein in Rotterdam, beukers-evenementen.nl.

21 april, Markt in het Bos in Boekelo
Sinds 2004. Onder de bomen bij Resort Bad Boekelo verkopen standhouders een mix van oud en nieuw. Iedereen kan aan deze markt deelnemen. Ook veel lekker eten. Later volgen nog drie edities. Resort Bad Boekelo, Oude Deldenerweg 203 in Boekelo, rezimarkten.nl.

21 april, Braderie met vlomarkt in Roden
Deze braderie met vlomarkt op het evenemententerrein van Roden is zeer geliefd. Aan de overzijde van de straat kun je gratis parkeren op een groot parkeerterrein. De markt keert gedurende de lente en zomer meerdere malen terug. Norgerweg in Roden, huurkraam.nl.

Vlooienmarkten Huurkraam.nl Drenthe Groningen go with the vlo

Ook schapen met een liefde voor vintage bezoeken de vlomarkten van Huurkraam.nl trouw.

 

21 april, Grote Paasvlooienmarkt in Sportboulevard Dordrecht
Gevarieerde vlooienmarkt in Sportboulevard Dordrecht. Kleding en electronica liggen zij aan zij met eyecatchers uit grootmoeders tijd. Schiet erna een terrasje in het eeuwenoude centrum op. Optisport Sportboulevard, Fanny Blankers-Koenweg 10 in Dordrecht, jvl-dutchevents.nl.

21 april, Mega vlooienmarkt en braderie Norg
De grootste vlooienmarkten van Drente vind je in Norg. De markten in het voorjaar en de zomer (regelmatig tot en met september) op de Brinkhofweide zijn al 25 jaar een doorslaand succes. Elleboogbeschermers om en duw je naar voren. Brinkhofweide in Norg, impulsmarkten.nl.

21 april, Rommelroute Nederweert
Inwoners van Nederweert en Budschop ruimden garages en zolders op en bieden deze spullen voor de deur te koop aan. Tweehonderd deelnemende adressen plús een kofferbakverkoop op het Raadhuisplein. Loverstraat 1 in Nederweert, rommelroutenederweert.jimdo.com.

Rommelroute Nederweert Pasen 2019 vlooienmarkt go with the vlo

Een kaart van de Rommelroute Nederweert kun je ophalen op Loverstraat 1. En erna: alle remmen los!

 

21 en 22 april, Mega snuffelmarkt in de Brabanthallen in Den Bosch
De markten in de Brabanthallen zijn onverwoestbaar. Ik kwam hier al in de jaren tachtig toen het binnen nog blauw zag van de nicotinerook (ughe, ughe). Het is een van de plekken waar ik het vlooien geleerd heb. Brabanthallen, Diezekade 2 in ‘s-Hertogenbosch, brabanthallen.nl.

21 en 22 april, Vive la France in Noordwijk
De Koningin Wilhelmina Boulevard verkeert in Zuid-Franse sferen. Brocante, antiek, kunst en boeken. Aangevuld met nieuwe handel en streekproducten. Laat het geld sneller uit je zak vliegen dan een straffe zeebries. Koningin Wilhelmina Boulevard in Noordwijk, geavanvulpen.nl.

22 april, Vlooienmarkt Markthal Didam
Deze vlooienmarkt wint sowieso een prijs vanwege de fraaie locatie. De monumentale Markthal Didam uit 1951 is een plaatje. Laat je echter niet afleiden. De oude waren in de kramen verdienen je volledige aandacht. Markthal, Marktplein 3 in Didam, vlooienmarktenkalender.nl.

22 april, Kofferbakmarkt in Nesbos Wervershoof
De kofferbakmarkten in recreatiegebied Nesbos in Wervershoof bezorgen je het ultieme zomergevoel. Prachtige natuur en op het ruime terras aan het IJsselmeer ruik je de zee. Maar het belangrijkst: je kunt er ultiem vlooien. Nesbos aan Oosterdijk in Wervershoof, mikki.nl.

Kofferbakmarkt Nesbos Wervershoof Pasen go with the vlo

De kofferbakmarkten in Wervershoof voelen een beetje Frans aan.

 

22 april, Braderie met vlomarkt in Exloo
Exloo is een knus dorp op de Drentse Hondsrug. Rondom de oude brink met schaapskooi worden tijdens de lente en zomer diverse braderieën met vlomarkten georganiseerd. Kijk niet gek op wanneer je ineens shoppende schapen aantreft. Zuiderhoofdstraat in Exloo, huurkraam.nl.

22 april, Rommelmarkt in Koning Willem II Stadion in Tilburg
Waar anders de voetbalsupporters juichen, hoor je nu de vreugdekreten van duizenden koopjesjagers. De meeste kraamhouders willen graag van hun spullen af en dat zorgt voor kleine prijzen. Inkoppertje! Koning Willem II Stadion, Goirleseweg 34 in Tilburg, vlo-markt.nl.

22 april, Supersnuffelmarkt Evenementenhal Gorinchem
Ik ben fan van de markten in Evenementenhal Gorinchem. De kwaliteit van het aanbod is hoog, opvallend weinig troep te bekennen. Alsof elke standhouder alleen zijn allerbeste items meebracht. Evenementenhal Gorinchem, Franklinweg 2 in Gorinchem, vlooienmarkten.nl.

Supersnuffelmarkt Gorinchem rommelmarkt Pasen go with the vlo

De snuffelmarkten in Gorinchem zijn honderd procent zooi-vrij.

 

22 april, Vlooienmarkt C.V. De Dors(T)vlegels in Moergestel
Voor de dertiende keer organiseren de feestneuzen van carnavalsvereniging de Dors(T)vlegels een vlooienmarkt. Struin op je gemak langs zo’n vijftig kramen, al wordt vrolijk hossen ook aangemoedigd. C.V. De Dors(T)vlegels, Rootven 2 in Moergestel, cvdedorstvlegels.nl.

22 april, Vlooienmarkt op de Keizerswei in Doorn
De vlooienmarkten op de bekende groene wei in hartje Doorn groeiden uit publiekstrekkers. Boeken, glaswerk, meubels, speelgoed, curiosa en veel klein antiek. Tot en met 15 september keren ze op gezette tijden terug. Keizerswei in Doorn, jo-jovlooienmarkten.nl.

22 april, Mega Paas Vlooienmarkt in De Beursfabriek in Nieuwegein
Don Events organiseert op dezelfde dag ook vlooienmarkten in Dordrecht (Reeweghal) en Leiden (ECC Leiden), maar dit is verreweg de grootste van de drie. Reken op ongeveer 250 bomvolle kramen. De Beursfabriek, Symfonielaan 5 in Nieuwegein, donevents.nl.

22 april, Mega Carbootsale/Rommelmarkt Horst
De organisatoren overdrijven niet. Met vijfhonderd standplaatsen is deze markt inderdaad een reus. Maar ook de locatie, Kasteelpark Ter Horst, is megaleuk. Tot en met 6 oktober één à twee keer per maand. Een topper. Kasteelpark Ter Horst, Peeldijkje in Horst, carbootsalehorst.nl.

Mega Carbootsale Horst Pasen rommelmarkt go with the vlo

Bij het zien van de foto’s krijg je toch gelijk zin om ook naar de Mega Carbootsale in Horst te gaan?

 

22 april, Vlooienmarkt in NH Koningshof Veldhoven
Eens in de zoveel tijd op deze locatie. Op Tweede Paasdag is het een buitenmarkt met circa tweehonderd kramen. Voor ieder wat wils: oude confectiekleding, platen en chique antiek. Alles tegen aantrekkelijke prijzen. NH Koningshof, Locht 117 in Veldhoven, vlooienmarkten.nl.

22 april, Antiek- & Curiosamarkt in De Veluwehal in Barneveld
Met de grootste antiekhappening van Midden-Nederland ben je wel eventjes zoet. Mocht je na het uitpluizen van alle kramen toch nog tijd over hebben: in de buurt zitten meerdere leuke kringlopen en vintagewinkels. De Veluwehal, Nieuwe Markt 6 in Barneveld, vlooienmarkten.nl.

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑