...

SOS vintage vintage-bloemengordijnen-retro-go-with-the-vlo

Gepubliceerd op 21 juni, 2017 door Danny Post

2

Waar bloeien de mooiste oude bloemengordijnen?

Vandaag in SOS vintage geen oproep van een lezer, maar een wanhoopskreet van mijzelf: wie weet waar ik vintage gordijn(stoff)en met een bloemenprint kan scoren? Hellup!!!

Mijn man Evren bivakkeert een maandje in Bodrum bij zijn familie. Vanwege werkverplichtingen kon ik helaas niet mee, maar dat kwam me wel goed uit. Evren, Turks als hij is, snakt al langer naar meer kleur in ons huis. Terwijl hij ver weg is, heb ik alle gelegenheid om de boel stiekem een grondige metamorfose te geven. De gele zitbank is gevonden, de muurkleuren zijn uitgekozen, alleen met de gordijnen wil het nog niet zo lukken. Ik zoek gordijnen uit de jaren vijftig of zestig met van die uitbundige bloemen erop. Mijn grootouders hadden ze vroeger, mijn ouders ook en ze zouden nu perfect in ons opgefriste mannenboudoir passen.

bloemengordijnen-vintage-go-with-the-vlo

Deze twee oude gordijntjes kocht ik ooit op de vlooienmarkt. Prachtige prints, maar helaas veel te klein.

vintage-bloemengordijnen-fifties-go-with-the-vlo

In de jaren vijftig stonden stoelen, spreien en gordijnen het hele jaar in bloei.

bloemengordijnen-jaren-vijftig-retro-go-with-the-vlo

Een groene achtergrond, een rode, blauwe, gele, ik vind ze allemaal mooi.

Tot nu toe is het een drama. Alle vintage bloemengordijnen die ik tegenkwam, waren veel te smal en kort en verkeerden niet meer in een al te beste staat. Vandaag nog: bij Kringloop Vlaardingen spotte ik éxact dezelfde goudgele gordijnen als mijn ouders hadden. Dit was het lot dacht ik. Dit kon geen toeval zijn. Ein-de-lijk. Ik rukte ze gretig uit het rek en voelde de euforie inzakken. Opnieuw te klein en sleets aan de bovenkant. Godgloeiende gordijndomme.

kringloop-vintage-gordijnen-go-with-the-vlo-3

Precies deze gordijnen hadden mijn ouders. Ik heb ze (nog) niet.

bloemengordijnen-retro-vintage-go-with-the-vlo

Mijn grootouders kozen voor soortgelijke blauwe bloemen in hun slaapkamer.

rozen gordijn vintage retro go with the vlo

Evren en ik hebben nu nog mokkakleurige gordijnen hangen. Dat kan wilder!

Ik hoor je denken: en als je nu gewoon een rol vintage gordijnstof koopt? Ook dat heb ik geprobeerd. Op eBay, Etsy en bij webshops als Swiet en Stoffen & Sloffen, SugarSugar vind je echt wel hele fantastische stoffen uit de jaren vijftig, zestig en zeventig. Helaas zijn er vaak niet genoeg meters voorhanden om vier grote gordijnen van te maken en als het wel zo is, spreekt de print me weer niet aan. En zo kwakkel ik door. Ik ben de wanhoop nabij, beste vlooiers.
Welke ijzersterke gordijnadresjes kennen jullie nog? Het mag ook zo’n hele ouderwetse gordijnenwinkel zijn waar ze misschien in de kelder nog een paar oude gebloemde rollen hebben liggen. Over drie weken moeten de fleurige boeketten voor de ramen hangen!

Heb je de gouden gordijntip? Mail me dan: info@gowiththevlo.nl.

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteur2 Responses to Waar bloeien de mooiste oude bloemengordijnen?

  1. Mady says:

    Hoi hoi
    Sugar sugar misschien?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑