...

Flea your style Emporium of Wonders Amsterdam winkel vintage tweedehands Valentijnsdag go with the vlo liefde

Gepubliceerd op 12 februari, 2016 door Danny Post

1

Vintage Valentijn bij Emporium of Wonders

Dit Valentijnsweekend sproeit de liefde in Emporium of Wonders uit alle hoeken. Je kunt in de eigenzinnigste pop-up store van Amsterdam tweedehands kleding en meubels kopen (tot 22.00 uur!), maar ook een massage workshop volgen, trouwen met jezelf en op zondag is er een tweepersoonsbedbios. Cupido zelf had geen leuker event kunnen verzinnen.  

Bij het Amsterdamse Emporium of Wonders draait alles om de liefde. De liefde voor vintage fashion, de liefde voor oude meubels, maar ook de liefde voor je lichaam en geest. En dat slaat aan. Sinds de opening in oktober van vorig jaar hebben al vele mensen hun hart verloren aan deze bijzondere kleding- en accessoirewinkel slash meubeltoko slash massagestudio slash yogatempel. Gerund door tien creatieven en verzamelaars is Emporium of Wonders one of a kind. Op papier klinkt het concept, een mix van vintage en spiritualiteit, in eerste instantie een beetje vreemd en vaag, maar wie er een keertje geweest is, weet: het klopt gewoon.

Emporium of Wonders vintage meubels en kleding Amsterdam go with the vlo

Be my funky Valentine. Je krijgt toch meteen zin om deze kaptafel mee naar huis te slepen?

Emporium of Wonders kleding ketting vintage go with the vlo

Niet verder zoeken, je bent in de origineelste vintage winkel van Amsterdam beland.

Emporium of Wonders vintage meubels en kleding lampen Amsterdam go with the vlo

Jurken, lampen, een healing, zoek maar uit.

Emporium of Wonders massage stoel vintage go with the vlo

Na vijf minuutjes op deze harde stoel heb je wel een vuige massage nodig.

Emporium of Wonders vintage tapijten kleding go with the vlo

Ook leuk om yoga op te doen, zo’n tapijt.

<a href="https://gowiththevlo.nl/wp-content/uploads/2016/02/Emporium-of-Wonders-massage-stoel-vintage-go-with-the-vlo.jpg" rel="attachment wp-att-36037"><img class="size-full wp-image-36037 alignnone" src="https://gowiththevlo.nl/wp-content/uploads/2016/02/Emporium-of-Wonders-massage-stoel-vintage-go-with-the-vlo.jpg" alt="Emporium of Wonders massage stoel vintage go with the vlo" /></a>

Een vos verliest soms wel zijn leven maar niet zijn haren.

Tijdens dit Valentijnsweekend (13 en 14 februari) gaat de liefde in Emporium of Wonders twee dagen lang in overdrive. Er zijn een heleboel activiteiten bedacht die je een warm gevoel van binnen moeten bezorgen. Allereerst kun je jezelf tot laat (als onderdeel van het evenement 24H Oost blijft de winkel open tot 22.00 uur) helemaal scheel kopen aan vintage kleding en meubels, maar er is op zaterdag bijvoorbeeld ook een presentatie van het mooie jassenmerk House of Mulani. Verder kun je onder meer een massage workshop volgen, koffiedik kijken, is er een tweepersoonsbedbios, trakteert dj Django Gitano je op exotische beats en vloeit de drank rijkelijk. Als afsluiting is er op zondag, Valentijnsdag zelf, een klankschaalconcert.

Therapie voor een depri interieur
“Het wordt hartstikke leuk,” vertelt Eveline Kuin enthousiast. Ze is een van de gezichten van Emporium of Wonders en runt de coaching-, yoga- en healingpraktijk Heartha. In een ruimte achter de winkel geeft ze yogalessen en energetische healings. Maar in meer aardse zaken handelt ze ook, verzekert ze me. Eveline, die in het verleden werkte als stylist en modejournalist voor diverse tijdschriften, verkoopt in Emporium of Wonders eveneens haar prachtige oude kleding. Kom je slag slaan, ze is er klaar voor om je compleet in het nieuw/vintage te steken. Lachend: “Het was altijd een grote wens van me om nog eens winkeltje te spelen.”

Emporium of Wonders stress vintage winkel go with the vlo

Oldskool hideaway. Kom binnen en laat de stress van de moderne tijd achter je.

Emporium of Wonders kleding vintage overhemd jurk go with the vlo

Ik zie groen van jaloezie. Hier wil ik ook werken.

Emporium of Wonders eettafel vintage seventies go with the vlo

Aan tafel, de seventies worden opgediend!

Emporium of Wonders trouwen met jezelf vintage boeken go with the vlo

Trek een glitterjurk aan en trouw met jezelf. Op deze bijzondere plek kan en mag alles.

Emporium of Wonders kledingrek vintage go with the vlo

Niet zo spiritueel aangelegd? Je kunt ook gewoon hardcore shoppen.

Emporium of Wonders Napoleon vintage koffiedik go with the vlo

Het is koffiedik kijken, maar ik weet bijna zeker dat deze Napoleon ooit in mijn woonkamer staat.

Leuk is dat Emporium of Wonders ook de singles niet vergeet. Net gedumpt? Wil het nog niet echt lukken om de Ware te vinden? Tijdens een speciale ‘trouwceremonie’ wordt geproost op de schoonheid van het leven en kun je het ja-woord geven aan jezelf, je lievelingsboek, je Tinderdate of je beste vriend. Gewoon, omdat het kan. Zelf ben ik erg nieuwsgierig naar het speeddaten met de interieur-consultants van Petrol and Porcelain. In dates van vijftien minuten leren ze geïnteresseerden hoe ze van hun ingedutte huis weer een vrolijk paleisje kunnen maken. Ik zou ze best willen vragen hoe ik mijn volgende, gigantische villa met infinity pool het best in kan richten. Maar misschien moet ik dan eerst mijn koffiedik laten checken door goeroe Marieke. Hopelijk kan zij in de drab zien of ik zoiets in toekomst eindelijk eens kan betalen.

Emporium of Wonders
Javastraat 137
1094 HP Amsterdam

Ook de (vintage) liefde voelen bij Emporium of Wonders? Kijk voor het complete programma op facebook.com/emporiumofwonders.

 

Emporium of Wonders bok gym kussen vintage go with the vlo

Bang dat je hard landt achter de ouderwetse springkast? Koop er een paar kussens bij.

Emporium of Wonders Healing temple go with the vlo

Een bezoekje aan Emporium of Wonders heelt je geest én garderobe.

Emporium of Wonders etalage vintage winkel kleding meubels go with the vlo

Aan zoveel gezelligheid kun je toch onmogelijk voorbij lopen?

 
Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑