...

Kringloopreview

Gepubliceerd op 8 augustus, 2014 door Danny Post

Vintage XXX-Large

Does size matter? In Rijswijk denken ze van wel. De kringloop vlakbij het station is maar liefst 5000m2 (!) groot. Maar weten ze zo’n joekel van een winkel ook optimaal te gebruiken?

“Kringloop Rijswijk? Oh, daar móet je een keer naartoe, die is huge!”, kraaien vrienden wanneer ik hen vraag om hun favoriete kringlopen. Het enorme warenhuis heeft duidelijk een enorme reputatie opgebouwd. Met een oppervlakte van 5000m2 is dit dé natte droom voor vintage sizequeens. “Ik kan er de hele middag doorbrengen,” zegt een vriendin. “Het is n.i.e.t. normaal wat er allemaal staat”, zegt een ander. Oké, raar dat ik er zelf dan nog nooit van heb gehoord. Misschien prikkelt deze grote jongen vooral de onderbuik van de mensen uit de regio Delft? Haastig stap ik in de trein, ik wil ook weleens zo’n verpletterend retro orgasme meemaken.

Kringloop Rijswijk facade

Het huis van tweedehands plezier?

Pas op, hier waken wij
Ik word bij de ingang opgewacht door twee reusachtige leeuwen, die me dreigend aanstaren. Hmmm, dit begint goed. Wie twee van zulke Lion Kings voor de deur positioneert, heeft iets kostbaars te bewaken. Ik hou het niet meer van de spanning en haast me naar binnen. En daar strekt zich inderdaad een kringloop voor me uit, zoals je ze zelden ziet. Huge dekt de lading niet. Deze kringloop is een monster. Overal staan hoge stellages volgepropt met speelgoed, serviezen, glaswerk, puzzels, schoenen, kleding, beddengoed en tassen. Hongerig stort ik me erop. Ik ben er klaar voor. Use me and abuse me, Kringloop Rijswijk!

Kringloop Rijswijk leeuwen

The recycle of life!

Kringloop Rijswijk matrassen

Matrassen met héél veel bagage.

Kringloop Rijswijk speelgoed

Toy mania. Kids kunnen helemaal los.

Maar dan…wat gebeurt er? Na een kwartier handtastelijk gedrag van mijn kant, merk ik dat ik bitter weinig terugkrijg. Ligt het aan mij of was de spanning veel te hoog opgebouwd waardoor het in de praktijk alleen maar kon tegenvallen? Wat is deze kringloop ontzettend futloos. Begrijp me goed, het is beslist een aardige middenmoter, maar als je op je site zo opschept over je formaat schept dat hoge verwachtingen. En die worden niet waargemaakt. Op de 5000m2 moet ik tussen de matrassen en vergeelde ‘schilderijen’ de echt bijzondere items met een lampje zoeken. Ik vind een coole seventies tas voor zes euro, spot een leuke kaptafel, wat fraai glaswerk, maar dat is het wel zo’n beetje. Wat een anticlimax.

Kringloop Rijswijk Paniek

Paniek! Moeten we deze fe-no-me-na-le sauna meenemen of niet?

ringloop Rijswijk vintage tas

Een kleine oase van seventies geluk.

Kringloop Rijswijk kaptafel

Je toilet maken voor de kaptafel krijgt zo een hele nieuwe lading.

Geen woorden maar daden
De enige piepkleine tinteling die ik voel, is op de boekenafdeling. Ingericht als een sfeervolle, oude winkel is hier zelfs het meubilair te koop. De antieke leestafel en het bureau zijn top, te jammer dat ik er thuis geen plaats voor heb. En wat een goede selectie kinderboeken en Engelstalige romans. Ik sla voor weinig mijn literaire slag.

Kringloop Rijswijk boeken

Bol.cum. Dit hoekje bevredigde ons gelukkig wel.

Kringloop Rijswijk schilderijen

De Galerij der Grote Reproducties.

Kringloop Rijswijk elpee en hoed

Flaphoed voor de glamourpoes.

Kringloop Rijswijk interieur

Beter een kleine die steigert, dan een grote die ons toffe vintage weigert.

Ik rommel erna nog wat door op de platenafdeling, maar moet dan toch echt concluderen dat ik vandaag niet meer in the mood ga komen. Prima dat anderen kicken op formaat, maar ik wil kunnen lachen, huilen, schrééuwen van genot. En dat gebeurt totaal niet. Ik voel geen chemie. Hoe graag ik ook wil, want met de opbrengsten van deze kringloop worden goede doelen als KiKa, het Ronald McDonald Kinderfonds en de Dierenbescherming ondersteund. Teleurgesteld wandel ik langs de leeuwen naar buiten. Ik moet grinniken als ik hun grommende bekken weer zie. Eigenlijk zijn ze net als hun baasje. Veel geschreeuw, weinig wol.

Kringloop Rijswijk
Verrijn Stuartlaan 32
2288 EL Rijswijk
Tel. 070-3696526
kringlooprijswijk.nl
 
Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

Vintage XXX-Large Danny Post
Antiek/design
Koopjesgehalte
Gezellige meukgehalte
Sfeer

Summary:

2.8


Tags: , , , , , , , , , ,


Over de auteurOmhoog ↑