...

Tip! Mess Markt Harderwijk vlooienmarkt go with the vlo

Gepubliceerd op 27 mei, 2018 door Danny Post

1

Vintagefreaks gezocht voor funky MESS Markt!

Zondag 1 juli 2018 is de eerste editie van de MESS Markt. Deze nieuwe vintage- en designmarkt wordt gehouden in de oude officiersmess van kazerne Kranenburg in Harderwijk. Geïnteresseerde verkopers kunnen zich nog aanmelden voor een kraam.

Foto’s: Helen Albada

We kennen Harderwijk nu nog vooral als die eeuwenoude vestingplaats aan het IJsselmeer. De thuisbasis van het Dolfinarium. Maar als het aan Philipien van Huët en Margriet van Sleen ligt, is hun stad binnenkort ook bekend om de MESS Markt. “Hier in de regio zijn genoeg vintagefreaks, maar tot nu toe was er nog geen echte vintage- en designmarkt,” vertelt Philipien. “Een paar weken geleden ontstond bij ons het spontane idee om er dan maar zelf eentje te organiseren.” De meiden wisten ook al meteen waar ze hun markt wilden houden. “Margriet werkt bij de Stichting Underground Harderwijk en organiseert festivals als Lalaland, Blije Bietjes en winterfestival Heilige Boontjes. De stichting heeft de beschikking over de voormalige officiersmess van kazerne Kranenburg aan de Oranjelaan. Dat leek ons de ideale locatie.”
De MESS Markt gaat qua vibe een beetje lijken op Les Puces du Canal, een grote vlooienmarkt in het Franse Lyon. Philipien: “Via een vriendin die in Lyon woont, kwam ik in aanraking met deze markt. Een walhalla! Op een braakliggend terrein is een containerdorp neergezet met allemaal aanbieders van bijzondere dingen. Niet alleen vintage. Ook jonge ontwerpers verkopen er hun spullen. Het ademt creativiteit en heeft een hele relaxte en tegelijkertijd inspirerende sfeer.”

Mess Markt Harderwijk tweedehands rommelmarkt go with the vlo

Door het verhaal van Philipien ben ik nu ook razend nieuwsgierig naar Les Puces du Canal in Lyon.

Mess Markt Harderwijk vlooienmarkt vintage tweedehands go with the vlo

Met de MESS Markt krijgt Harderwijk er een kleurrijke hotspot bij.

Mess Markt vintage tweedehands Lyon rommelmarkt go with the vlo

Voor livemuziek, hapjes, drankjes en gezelligheid wordt gezorgd.

Mess Markt Harderwijk Lyon vintage go with the vlo

Hoe meer coole deelnemers, hoe beter. Meld je aan!

Philipien en Margriet willen dat de MESS Markt net zo’n creatieve broedplaats wordt als Les Puces du Canal in Lyon. En who knows, misschien op een dag ook net zo groot. “Het is pas de eerste keer, dus het is even aftasten. We zijn nu als een malle alles aan het regelen voor 1 juli. Maar het is zeker ons streven om de markt gaandeweg steeds beter en leuker te maken.”
Ze hebben al een hele waslijst aan leuke deelnemers, maar hopen op nog veel meer mensen. MESS moet een happening worden. “We willen alle aanbieders van mooie vintage spullen oproepen om zich aan te melden. Met name uit de jaren vijftig en zestig. Liefst ook mensen die in de wat grotere items handelen. Denk aan Scandinavische buffetkasten, lockers, gymbanken, werkbanken, tafels en stoelen. Ook platenhandelaren zijn zeer welkom. We willen tijdens de markt een dansvloertje neerleggen en op verzoek plaatjes gaan draaien. Voetjes van de vloer!”

De MESS Markt vindt plaats op zondag 1 juli en duurt van 12.00 tot 18.00 uur. Locatie is de oude officiersmess van kazerne Kranenburg, Oranjelaan 11a in Harderwijk. De entree bedraagt één euro per persoon, kinderen gratis. Check voor actuele info de Facebook-pagina van MESS Markt: MESSHarderwijk. Wil je een kraam huren? Mail dan naar philipien@undergroundharderwijk.nl.

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteurOne Response to Vintagefreaks gezocht voor funky MESS Markt!

  1. Pingback: De beste vrijmarkten tijdens Koningsdag 2019 | Go with the Vlo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑