...

Flea your style Episode Haarlem interieur tweedehands kleding

Gepubliceerd op 2 juni, 2014 door Danny Post

0

Episode kleedt de Haarlemmers cool aan

Sinds twee maanden is shoppen in Haarlem stukken leuker geworden. Tweedehands kledingketen Episode opende er een grote zaak in hartje centrum. En die puilt uit van de sexy jeans shortjes, oldskool sportswear en de meest geweldige tassen.

In Rotterdam rouwen ze nog steeds om het enorme gat dat werd geslagen in de binnenstad. Nee, dan heb ik het niet over het bombardement in 1940, maar over het opdoeken van de Episode op de Oude Binnenweg. Hoe kon de keten dat nou doen? De beste tweedehands kledingwinkel van de regio Rijnmond. Mega populair. Weg. En ook de Episode in Antwerpen ligt sinds 2011 op het kerkhof. Niemand lijkt goed te weten waarom. Al mompelde een anonieme medewerker van het Antwerpse filiaal destijds iets over belastingfraude. Wat de waarheid ook zij, snikkend stond ik aan het graf van beide filialen: rest in vintage peace.

Episode Haarlem jeansshortjes

Short and soooo sweet.

Episode Haarlem interieur tweedehands kleding

Tjokvol. Precies zoals ik tweedehandskledingwinkels het liefst zie.

Episode Haarlem vintage Lacoste en petticoats

Bijna meegenomen: groen Lacoste-vest voor 25 euro.

Daarom kan ik mijn ogen niet geloven wanneer ik op een regenachtige woensdag door de Jansstraat in Haarlem loop. Huh? Heeft het bedrijf (dat gelukkig nog wel filialen overhield in Amsterdam, Utrecht en Brussel) sinds lange tijd weer eens een filiaal geópend in plaats van gesloten? Als ik mijn verbazing uit tegen de hippe verkoopster, antwoordt ze gevat: “Ja, we zijn sinds 1 april open. En dat is geen grap.”

Frisse it-bags
Ik juich even van vreugde. Te gek! Want in vergelijking met de concurrentie blijft Episode gewoon een knaller. Hier geen muffe geur van grootmoeders onderbroeken die gerecycled worden of vliegjes die rond de schoenen cirkelen, maar fresh vintage fashion voor een aangenaam prijsje. Jeans shortjes in alle kleuren van de regenboog, vele bontjasjes, maar ook tuttige blousjes uit de eighties en oldskool gabbersmokings, aan alle doelgroepen is gedacht.

Episode Haarlem tweedehands strikjes en winkel

Strik erom: de reistassen zijn hier echt té vet.

Episode Haarlem tweedehands bontjasjes

Een hoop dood dier voor weinig.

Episode Haarlem vintage jurkje

Bij Episode kan men je alles vertellen over de bloemetjes en baretjes.

En wat ik een beetje was vergeten: Episode is ijzersterk op het gebied van retro reistassen. Meestal in maatje XL zodat ook de grootste hoarder al zijn of haar spullen erin kwijt kan. De toren van tassen die bij de entree is gebouwd, is super. Alle exemplaren die ik er voor een nadere inspectie tussenuit trek, verkeren in topconditie. Geen krasje of scheur te bekennen.
Hopelijk wordt deze winkel een gigantische hit en zal het succes bij de directie smaken naar meer expansie. Of liever gezegd: smaken naar een heropening. Want een Episode-loos Rotterdam dat kan nog steeds écht niet.

Episode
Jansstraat 52-54
2011 RZ Haarlem
Tel. 023-5426343

Voor meer info (ook over de filialen in o.a. Amsterdam en Utrecht): episode.eu.

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑