...

Tip! Rene Gruau illustraties rommelmarkt Lille

Gepubliceerd op 5 september, 2014 door Danny Post

0

Vlooien op z’n Frans

Morgen barst in Lille de grootste vlooienmarkt van Europa los. Mis het niet! De straten van de Franse stad staan tot en met zondag stampvol antiek, brocante en prettige rommel. 

Vergeet die rommelmarkt morgen in de sporthal om de hoek of die carboot op het zompige hondenuitlaatveldje achter je huis. Wie zijn weekend wil laten vlammen en zinderen als een langgerekte Kamasutra-sessie reist morgenochtend vroeg af naar de Braderie de Lille. De reusachtige antiek- en rommelmarkt is het vintage orgasme van het jaar. Oh….my……góóóód!

Lille rommelmarkt straat

Spiegeltje, spiegeltje, aan de wand, wie is de snelste scoorder van het land?

Rommelmarkt Lille illustraties

Vintage couture kan hier ook heel betaalbaar zijn.

Lille rommelmarkt straatbeeld

In de openluchtbibliotheek van Lille mag wel gebeld worden.

Bonne nuit!
Kroonluchters, porseleinen poppen, art deco linnenkasten, sixties zithoeken, stokoude boeken, Heiligenbeelden, spiegels die rechtstreeks uit een chateau langs de Loire lijken te komen, antiek textiel, het aanbod stuitert alle kanten op. Zo groot is de hoeveelheid dat de markt zelfs de hele nacht doorgaat, zodat je geen van de duizenden kramen hoeft te missen. Geen wonder dus dat deze markt uitgroeide tot een must-do in de bucket list van vele vintage freaks. Hier móet je één keer in je leven geweest zijn. Maar het liefst meerdere keren.

Lille rommelmarkt bandje Christusbeeld

Heeft de boyband Apenlullen ook fans in heilige kringen?

Lille rommelmarkt nacht 2

Neem wat Redbull mee. De Franse antieknachten zijn laaaaang.

Lille rommelmarkt clown

Tussen al het ouds bieden grappenmakers de rommel van de toekomst aan.

Denk je nu ‘maar ik heb niets geboekt en er is in de omgeving van Lille vast geen hotel meer te vinden’? Geen nood. De Noord-Franse stad ligt vlakbij de Belgische grens en is vanaf Rotterdam bijvoorbeeld maar zo’n twee uur en een kwartier rijden. Je kunt dus ook een dagje pakken. Ik ga in elk geval (het verslag vind je begin volgende week op deze site), zie ik je daar?

Meer info: braderie-de-lille.fr.

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑