...

Tip!

Gepubliceerd op 2 januari, 2017 door Danny Post

3

Vlooien in een oude onderzeebootloods

Er wordt in Rotterdam keihard gebaald vanwege het verbod op vlooienmarkten in de openlucht. Don Events liet zich niet kisten. Het evenementenbureau vond onderdak in de RDM Onderzeebootloods en organiseert daar op 11 en 12 februari een nieuwe megamarkt. 

Inwoners van de regio Rijnmond zijn nog steeds niet bekomen van de schrik: met ingang van januari 2017 zijn de openluchtmarkten op onder meer het Visserijplein en Heemraadsplein in Rotterdam verboden. De gemeente gooit het voortaan over een andere boeg. Ik blijf het een belachelijk besluit vinden, maar het is leuk om te zien dat uit iets negatiefs allerlei nieuwe, positieve dingen voortkomen. Verschillende evenementenbureaus zijn druk aan het nadenken over alternatieve locaties. Don Events schiet als eerste uit de startblokken met een overdekte markt in de historische RDM Onderzeebootloods. Een superlocatie direct aan de Nieuwe Maas.

rdm-onderzeebootloods-rommelmarkt-go-with-the-vlo

Wordt dit de Rotterdamse tegenhanger van de Amsterdamse IJ-Hallenmarkt? Fingers crossed.

das-boot-vlooienmarkt-go-with-the-vlo

Deze klassieker zal ongetwijfeld te koop zijn bij een van de driehonderd kramen.

don-events-rommelmarkt-go-with-the-vlo

Don Events heeft al veel ‘binnenervaring’ opgedaan met andere populaire vlooienmarkten.

rdm-onderzeebootloods-rommelmarkt-go-with-the-vlo-2

In een loods die barst van de geschiedenis, vind je straks nog veel meer historie.

Waar vroeger onderzeeërs van de helling liepen, staan op 11 en 12 februari driehonderd kramen opgesteld. Ik hoop dat de markt een succes wordt, want dan zou Rotterdam eindelijk eens haar eigen IJ-Hallenmarkt krijgen. Daar wordt al jaren om geroepen. De Onderzeebootloods, een voormalige loods van de Rotterdamsche Droogdok Maatschappij op Heijplaat, heeft in ieder geval al dezelfde stoere sfeer als de Amsterdamse IJ-Hallen. Dus daar zal het niet aan liggen.

De markt vindt op 11 en 12 februari plaats van 09.00 tot 16.00 uur in de RDM Onderzeebootloods te Rotterdam. Er zijn duizend gratis parkeerplaatsen, maar de loods is ook eenvoudig bereikbaar met het openbaar vervoer. Zelf spullen verkopen? Er zijn nog kramen te huur: donevents.nl.

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteur3 Responses to Vlooien in een oude onderzeebootloods

 1. Kimberley D says:

  Wat gaaf! Zoals het de Rotterdammers betaamt.
  1,5 jaar geleden zag ik daar Das Boot 😉
  Laten we het de Kip-Hallen noemen hihi

 2. mjkruit says:

  rotterdam heeft behoefte aan 2e hands trekpleister.er is ook een begin gemaakt in het gebouw van de jumbo op rotterdam zuid een kleine binnenmarkt want buitenmarkten zijn verleden tijd. ik ben van de baron de rommelzaak van het eiland

 3. Kimberley D says:

  Ja daar zitten we op te wachten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑