...

Vlo nieuws

Gepubliceerd op 22 april, 2016 door Danny Post

0

Rommelmarktstoel geeft funky geheim prijs

Soms scoor je op een vlooienmarkt meer dan je denkt. De Londenaar Oliver Lansley kocht een oude stoel waarin een heel cool fotoalbum verborgen zat. Hij deed een oproep op Facebook en vond de eigenaar terug die het album twintig jaar geleden kwijtraakte. 

Foto’s: Facebook/Oliver Lansley, Noel Douglas

“Oké Facebook, het is tijd om te werken… Ik heb een uitdaging voor je. Ik heb een oude fauteuil gekocht op een rommelmarkt in Brockley (Londen). Onder de zitting zat een oud fotoalbum dat iemands hele leven bevat. Zou je deze foto’s kunnen delen en als iemand deze dude herkent (en wat een dude is hij – let op die sokken – held), neem dan alsjeblieft contact met me op. Dit is iemands geschiedenis en ik zou het album verschrikkelijk graag aan hem terug willen geven.” Met die woorden zette schrijver en artistiek directeur Oliver Lansley afgelopen woensdag een enorme zoektocht in gang. Zijn Facebook-oproep ging viral en werd al snel meer dan 20.000 keer gedeeld (de teller staat nu op 38.364). Binnen 24 uur nam Hollie Douglas, de dochter van de 58-jarige Noel Douglas, contact op met Oliver. Noel was de man op de foto’s vertelde ze. Oliver heeft Noel vandaag ontmoet en het fotoalbum aan hem overhandigd. “Dit had ik nooit verwacht!” jubelt hij. “Ik vind het geweldig dat zoveel mensen zich dit aantrokken en probeerden om een vreemde te helpen die een andere vreemde een kleine gunst wilde verlenen.”

Rommelmarkt stoel go with the vlo 3

Van boven Hawaiiaanse hunk, van onder Kitty het kostschoolmeisje. Noel mixte & matchte erop los.

Stoel rommelmarkt go with the vlo

Ongelooflijk dat andere eigenaren nooit doorhadden dat ze bovenop dit dikke fotoalbum zaten.

Rommelmarkt stoel go with the vlo 2

Deze coole gast had over vrouwelijke aandacht niet te klagen.

Rommelmarkt stoel go with the vlo 4

Dit hoort niet thuis op een rommelmarkt. Oliver is blij dat hij Noel zijn leven kon teruggeven.

Ook Noel is door het dolle heen. De vastgoedontwikkelaar raakte het fotoalbum bijna twintig jaar geleden kwijt bij een verhuizing. Het zat per ongeluk in een fauteuil die in zijn opslagruimte verdween en uiteindelijk verkocht werd. Noel is daar altijd ziek van geweest. Hij probeerde er zo weinig mogelijk aan te denken, want het was te pijnlijk. Alle beelden van zijn leven bewaarde hij erin: van zijn jeugd tot zijn jaren als jonge volwassene. “Het voelde altijd alsof ik een deel van mezelf kwijt was. Dat ik het terug heb, is zó fijn.” Er zitten foto’s in van een vriend die zelfmoord pleegde en natuurlijk kiekjes van allerlei familieleden. Dat laatste is erg leuk voor zijn 18-jarige dochter Hollie, zegt hij. “Ik heb mijn dochter nooit een foto van haar oma kunnen laten zien, omdat zij stierf voordat Hollie werd geboren. Het is fantastisch. Ik dacht dat ik die foto’s nooit meer terug zou zien.” Hij vindt het grappig dat zijn funky kleding zoveel losmaakte. Noel heeft het Hawaiiaanse shirt, dat hij op een van de foto’s draagt, nog steeds. “Hollie draagt hem nu!”

 

Rommelmarkt stoel go with the vlo 6

Familiereünie. Voor Noels dochter Hollie is de vondst ook bijzonder.

Rommelmarkt stoel go with the vlo 7

Hollies geboorte is een van de laatste foto’s in het album. Vlak erna verdween het spoorloos.

Rommelmarkt stoel go with the vlo 5

Voor Noel zijn de kiekjes herinneringen aan een onbezorgde jeugd.

 

Deel dit artikel! Facebookgoogle_plusmail

Tags: , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑