...

Gespot Loddereintje Soest

Gepubliceerd op 10 april, 2015 door Danny Post

0

Voor een dichte deur in Soest

Daar stond ‘ie dan, de lamp van der lampen. Enige probleem: de winkel die hem verkoopt, was gesloten en is ook amper open. Zo dichtbij en tegelijk zo ver weg…

Toen ik eergisteren met een vriendin weer eens op een vintage roadtrip ging, zat het venijn hem in het staartje. Na diverse kringlopen te hebben bezocht in Bilthoven, De Bilt en Soest, stuitten we aan het eind van de middag zomaar op ’t Loddereintje. Omringd door een tacky Chinees restaurant en een doorgaande weg is deze antiek- en curiosawinkel een oase van goede smaak. Want laat je niet misleiden door de Anton Pieck-gevel of de tante tuttebel-naam. ’t Loddereintje kent haar designklassiekers. Met elke stap die we dichterbij zetten, zagen we in de etalage steeds meer topstukken opdoemen. Een art deco beeld van een danseres, strakke kantoorlampen uit de forties en een ronduit magnifieke sixties lamp voor € 165,-. Opgewonden renden we naar de deur. En toen…knalden we keihard tegen het glas. Gesloten.

Loddereintje Soest bol lamp

Bij ’t Loddereintje ga je finaal uit je bol.

Een klein bordje bracht ons de trieste boodschap: ’t Loddereintje is slechts geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag. Of op afspraak. En laten wij nu heel ver uit de buurt van Soest wonen. Dag sixties glazen bol die gemaakt is voor het stukje vloer naast mijn bank. Dag vintage setlamp die we achterin de winkel spotten. Dag alle fantastische dingen die we van buitenaf niet konden zien maar die ons zesde vintagezintuig gewoon vóelde. Met een zwaar hart stapten we in de auto. Ik keer snel een keer terug, maar vast niet snel genoeg om over de bol te kunnen wrijven en daarin een prachtige toekomst voor ons samen te zien. Daarom, voel je de liefde ook en woon je wél dichtbij, hol er morgen naartoe. Voordat die deur weer keihard dichtslaat.

’t Loddereintje Antiek-Curiosa
Burgemeester Grothestraat 45
3761 CK Soest
Tel. 035-6010586

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑