...

Gespot gele-banken-vintage-go-with-the-vlo

Gepubliceerd op 28 september, 2016 door Danny Post

5

Voor iedere smaak wat geels

Met een gele bank haal je het zonnetje in huis. Meubeljager Lincy Bos van ITEMZ heeft er twee voor je in de aanbieding. Je kunt kiezen uit een sexy velours model uit de jaren zestig of een koninklijke troon met een neon randje. 

Sinds ik bij een vriendin een geweldige gele driezitter zag (nieuw met een retro touch, ze kocht hem voor 850 euro bij Feelings Wonen Amsterdam), ben ik geobsedeerd door gele banken. Ze zijn vrolijk, trekken op een gezellige manier de aandacht en hebben vaak een chique uitstraling.

feelings-wonen-amsterdam-gele-bank-go-with-the-vlo-2

De bank van mijn vriendin. Op de site van Feelings Wonen Amsterdam staat hij nog steeds.

Ook van de twee exemplaren die Lincy Bos verkoopt, gaat de zon in mijn hoofd schijnen. Ze staan alleen niet op de site van Lincy’s zaak ITEMZ. Ik kwam ze tegen op een vintage-pagina op Facebook. “Mijn officiële site is geen echt verkoopkanaal,” vertelt de Belgische als ik haar een berichtje stuur. “Ik verkoop mijn meubels vooral via allerlei tweedehandssites.”

Goed geel
Het loont om Lincy online op te sporen, want ze heeft net als Sil Snijkers van Bestwelhip een bizar goed neusje voor karakteristieke meubels. Trouwe klanten volgen elke stap die ze zet. Je weet maar nooit waar ze na een nieuwe strooptocht mee thuiskomt. “Ik heb iedere maand ongelooflijk veel nieuwe items,” aldus Lincy. “De helft is binnen vier weken verkocht. Dat is ook waarom mijn site niet altijd actueel is. Ik heb het veel te druk.”

cocktailbank-sixties-geel-go-with-the-vlo

Deze smakelijke omelet op pootjes is 1.64 meter breed en 78 centimeter hoog.

cocktailbank-geel-sixties-go-with-the-vlo

Het gaatje is eenvoudig te repareren en ontsiert niet.

Hoewel ik het jammer vind dat Lincy haar site niet vaker gebruikt als webshop, vergeef ik het haar. Als ik moet kiezen, zie ik de brunette liever alles ondersteboven keren en met de mooiste vondsten terugkeren dan achter haar bureautje ploeteren op een completere site. Anders hadden we misschien deze gele kanjers gemist. De eerste lijkt rechtstreeks te komen uit een sixties cocktailbar. Het mosterdgele velours is in goede staat, afgezien van een klein gaatje (zie close-up). De vering is dik in orde en de leuning en poten zijn nog stevig. Prijs: 640 euro.

Neon nights
Voor de tweede bank heb je een iets sterker gestel nodig. Loud en fout is ze niet naar ieders smaak, maar als je van kitsch houdt zit je goed op deze 1.85 meter brede troon. Door de neon randen is ze niet te klassiek, zegt Lincy. “Deze bank is tof voor een feesthoek of lounge. Of zet deze knalgekke bank gewoon lekker bij je thuis!” De prijs is opnieuw redelijk: 420 euro.

gele-kitschbank-retro-go-with-the-vlo

Felle schittering. Je zult er wel een zonnebril bij moeten kopen.

kitschbank-geel-vintage-go-with-the-vlo

Aan de stof mankeert niets.

Allergisch voor geel? Lincy heeft ook een heleboel andere meubels in huis en in alle kleuren van de regenboog. Ze neemt je graag mee op een ontdekkingsreis door verschillende decennia en stijlen. En vind je niet meteen wat je zoekt? Bel haar of stuur een mailtje en dan zoekt ze met je mee. Voor haar een kleine moeite en een zeer groot plezier.

Interesse in een van deze banken of wil je meer meubels zien? Surf naar de Facebook-pagina van ITEMZ: itemzbylins. Of stuur een mailtje naar info@itemz.be. Voor de volledigheid vermeld ik ook Lincy’s officiële site nog even hoewel deze dus niet altijd up-to-date is: itemz.be.

 

lincy-bos-itemz-barbierstoel-go-with-the-vlo

Behalve banken verkoopt Lincy ook stoere barbierstoelen…

tiki-bar-itemz-retro-go-with-the-vlo

…en barretjes

vintage-toonbank-itemz-go-with-the-vlo

…en waanzinnige toonbanken. Zoek je iets? Laat haar je helpen!

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteur5 Responses to Voor iedere smaak wat geels

  1. Anoniem says:

    Het leuke is dat de kleur ook niet snel verveelt en geweldig combineert met groen, bordeaurood, blauw etc. (Wat een heerlijk Omroep Max reactietje van mij)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑