...

Gespot

Gepubliceerd op 20 maart, 2016 door Danny Post

0

Voordeeltje: een secretaire à la Downton Abbey

Na zes seizoenen kwam er een einde aan Downton Abbey. Toch hoeft het niet voorbij te zijn als je dat niet wilt. Met deze kast leeft de serie toch een beetje voort in je leven. 

Foto’s: ITV

Trouwe kijkers van Downton Abbey moeten het heengaan van hun serie nog steeds een plekje geven. Nooit meer meeleven met de pittige Lady Mary, nooit meer grinniken om de oneliners van de Dowager Countess of Grantham, nooit meer de sluwe streken van butler Thomas, nooit meer de schitterende jaren twintig kleding, nooit meer de overdadige meubels waarmee het enorme Engelse landhuis was ingericht. Of wacht eens even, dat laatste klopt niet helemaal. Bij de Rotterdamse kringloop Piekfijn staat een secretaire die rechtstreeks uit een van de grote kamers van Dowton Abbey lijkt te zijn gekomen. Ik heb hem uitgebreid voor je geïnspecteerd en er is goed en slecht nieuws. Het slechte nieuws is dat in de klep een breuk zit. De schade is niet heel heftig, maar wel zichtbaar. Het goede nieuws is echter dat de kast stokoud is. Ik gok dat hij halverwege de negentiende eeuw gemaakt werd. Dus hij is het repareren waard.

Downton Abbey secretaire go with the vlo

Abbey altijd al zo’n secretaire willen hebben? Hij staat op je te wachten in downtown Rotterdam.

Dat zeg ik ook, omdat de prijs met 125 euro idioot laag is. Soortgelijke secretaires gaan in de meeste gevallen voor zes keer dat bedrag weg. Als je de liefde voelt, aarzel niet en waai morgenochtend vroeg bij Piekfijn binnen. Dan zit je straks als een Nederlandse Lord of Lady Grantham ouderwets brieven te schrijven aan je secretaire of er modern aan te werken op je MacBook Air. Niet jammeren dat je dat onmogelijk redt op zo’n korte termijn en dat je moet werken. De Dowager Countess zou zeggen: “Don’t be defeatist dear, it’s terribly middle class.”

Piekfijn
Mariniersweg 255
3011 NM Rotterdam
Tel. 010-2677772
rotterdam.nl 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑