...

Gespot messing-vogels-vintage-gina-salamat-go-with-the-vlo

Gepubliceerd op 21 oktober, 2017 door Danny Post

0

Vroege vogels boven de bank

Birds flying high… Schatjager Gina Salamat van boedelontruiming.eu heeft vier gevleugelde wandornamenten in de aanbieding. Wie gaat er pronken met hun messing veren?

“Vintage is veel meer dan alleen Deens design en West Germany-vazen.” Dat is het motto van de Rotterdamse Gina Salamat. Met haar partner Frans den Haan ontruimt ze huizen door heel Nederland en België en speurt daarbij altijd naar niet-alledaagse objecten (ik ben al een aantal keer met ze op pad geweest: klik hier en hier). Toen Gina deze vier gevleugelde wanddecoraties in het vizier kreeg, móesten ze mee. “Vermoedelijk zijn ze afkomstig uit de jaren zestig. Ze doen mij denken aan de overdadige Hollywood Regency-interieurstijl die je lang geleden zag in de huizen van filmsterren en ook aan de ontwerpen van Maison Jansen en Maison Charles.”

wandornament-messing-vogel-gina-salamat-go-with-the-vlo-2

Even oppoetsen en ze glimmen weer als een tierelier.

messing-vogels-gina-salamat-go-with-the-vlo

De twee mooiste en duurste ornamenten van de vier.

wandornament-messing-vogel-go-with-the-vlo

Beter één messing vogel aan de wand dan tien in de winkel.

messing-vogels-muur-danny-post-go-with-the-vlo

Ik vond mijn vogels een jaar geleden. Ze sloegen hun vleugels uit in de woonkamer.

“De ornamenten zijn gemaakt van messing en wegen elk meer dan één kilo. De twee losse kraanvogels kosten 120 euro per stuk, voor de twee grotere items vraag ik 150 euro per stuk.” Gina en Frans verkopen hun vondsten doorgaans elke dinsdag en zaterdag in hun kraam op de Rotterdamse Binnenrottemarkt (ik sla zelden over), maar dit kwartet bieden ze te koop aan in het warenhuis Heb ik VIA in hartje Gouda. Opgepoetst en wel zullen ze fraai afsteken tegen bijvoorbeeld een blauwe muur. Dat weet ik uit eigen ervaring, want toevallig heb ik exact zo’n ornament dat Gina nu aanbiedt, boven de bank hangen. Ik ben er nog steeds superblij mee.
Treuzel niet te lang. Voor je het weet, zijn deze prachtvogels gevlogen.

Heb ik VIA
Lange Groenendaal 72a
2801 LT Gouda
Tel. 0182-602245
hebikvia.nl

Direct contact opnemen met Gina kan ook: boedelontruiming.eu. Een versie van deze tekst verscheen vandaag in Volkskrant Magazine waarin ik elke week bijzondere objecten belicht.

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑