...

Kassa! apple 1

Gepubliceerd op 31 mei, 2015 door Danny Post

2

Vrouw dumpt oude Apple van 200.000 dollar

De medewerkers van een recycle-centrum in Silicon Valley zijn naarstig op zoek naar een vrouw die een oude Apple computer bij hen inleverde. Het oude beestje blijkt een collectors-item te zijn dat 200.000 dollar waard is.

Begin april bracht een tot nu toe onbekende vrouw een doos met electronica naar recycle-centrum Clean Bay Area in Silicon Valley. Haar man was niet zo lang geleden overleden en de weduwe was bezig met het opruimen van de garage. De doos bleef een paar weken staan en toen de medewerkers er eindelijk aan toekwamen om de inhoud te bekijken, zagen ze tot hun grote verrassing een Apple 1 in de doos zitten. De eerste generatie Apple-computer die in 1976 – in een oplage van tweehonderd – is gemaakt. Een stukje electronica-geschiedenis dus. Het recycling-centrum kon de computer verkopen aan een verzamelaar die er maar liefst 200.000 dollar voor betaalde.

Allereerste Apple

Apple’tje voor de dorst? Dit oude bakbeest is een fortuin waard.

De medewerkers willen nu de helft van de opbrengst graag delen met de dame en zijn hard naar haar op zoek. Veel is echter niet over haar bekend. Op de late vrijdagmiddag toen ze haar oude spullen kwam brengen, hoefde de vrouw geen bonnetje en liet ze ook geen persoonsgegevens achter. Victor Gichun van Clean Bay Area: “Ze vertelde dat ze haar garage aan het opruimen was nu haar man was overleden en gewoon van de oude spullen af wilde.” Het enige wat de onbekende vrouw hoeft te doen om haar ton te cashen, is even naar het bedrijf rijden. “Ik hoef haar alleen maar te zien om te weten dat zij het is, ik herken haar vast en zeker.” In het vervolg zal het recycling-bedrijf er meer op aandringen om wél de persoongegevens van mensen die spullen doneren te krijgen.

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , ,


Over de auteur2 Responses to Vrouw dumpt oude Apple van 200.000 dollar

  1. Anoniem says:

    weezlqk@m

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑