...

Gespot Rokersstoeltje art deco kringloop Zuid Maastricht go with the vlo

Gepubliceerd op 5 maart, 2016 door Danny Post

0

Waar rook is, is dit elegante art deco stoeltje

Bij Kringloop Zuid in Maastricht zijn ze een kei in het vinden van fraaie vintage meubels. Neem nu dit rokersstoeltje. Hij is *ughe, ughe* klaar voor lui gebruik. 

Ik ben gek op rokersstoeltjes. Misschien komt het omdat ik ze associeer met mijn lieve, oude opa Sanders. Hij zat altijd in ‘zijn’ stoel wanneer we bij hem op bezoek gingen, met zo’n grote verchroomde asbak op een poot naast hem (het veermechanisme dat de as met één draai uit het zicht veegde, vond ik machtig fascinerend). Zelf bezit ik er inmiddels twee: een gele buisframe stoel uit de jaren dertig en een leren club chair die nog een stukje ouder is. Ik heb helaas geen plek voor een derde, dus ik plug dit lichte art deco exemplaar graag bij jullie. Ik spotte hem gisteren in Kringloop Zuid in Maastricht (meer over deze grote kringloop volgende week) en was er gelijk ondersteboven van. Door zijn lage prijs én gave, deftige uiterlijk.

Rokersstoeltje art deco kringloop Maastricht go with the vlo

Ik sta paf. Zo goedkoop en in zo’n goede conditie?

De stof is niet vergeeld en er zitten nul brandgaatjes in. Hield de vorige eigenaar soms een groot bord onder zijn kin zodat hij nooit as morste? De zitting is nog steeds stevig, er is niemand tijdens een avond stoombootje spelen doorheen gezakt. Naast de stoel staat nog een kastje met een ‘bevroren’ glazen blad. Eveneens te koop voor 35 euro. Je kunt thuis dus een complete nostalgische zithoek creëren. Geen roker? Je hoeft in deze stoel niet per se een pakje Marlboro weg te paffen om ervan te kunnen genieten. Hij vindt het ook best lekker als je tussen zijn leuningen lui een boek leest of een filmpje kijkt. Leeft-ie ook weer wat langer door.

Kringloop Zuid
Watermolen 52
6229 PM Maastricht
Tel. 043-3620858
kringloopzuid.nl

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

Tags: , , , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑