...

Tip! retrocon-rotterdam-go-with-the-vlo

Gepubliceerd op 19 november, 2016 door Danny Post

0

Weerzien met oude jeugdhelden tijdens RetroCon

Comic Con Rotterdam is in een nostalgische bui en organiseert op zondag 27 november RetroCon. Op deze beurs vind je alles van He-Man, Mr. T, de Ghostbusters en andere helden van vroeger. Niemand die raar opkijkt wanneer je een hysterische aanval krijgt van een zeldzame comic, je bent omringd door duizenden gelijkgestemden. 

He-Man, The A-Team, Knight Rider. Bij het horen van deze namen kun je ongeveer wel raden wanneer ik een jaar of tien, elf was. Deze stoere types waren in 1982 en 1983 mijn grote helden. Ik keek naar ze op tv, kocht de merchandise en ruilde de plaatjes op het schoolplein met mijn vriendjes. Als ik iets van ze tegenkom op vlooienmarkten, welt de weemoed ogenblikkelijk in me op. Het lijkt ook wel alsof dit verergert naarmate ik ouder word. Toen ik in augustus op de Brocante de Temploux, de grootste vlooienmarkt van België, het vroegere kasteel van He-Man zag staan, moest ik mezelf echt terugfluiten. Bijna had ik het gekocht. Maar ik kan mijn hele jeugd wel gaan terugkopen. Ik heb de poppen van He-Man, zijn aartsrivaal Skeletor en nog een reeks andere vechtersbazen uit de serie in mijn werkkamer staan en dat is genoeg. Denk ik.

knight-rider-koffertje-eighties-go-with-the-vlo

Zou David Hasselhoff dit Knight Rider-lunchkoffertje ook bij zich in de auto hebben gehad?

retrocon-a-team-jeugd-go-with-the-vlo

In 1983 wilde ieder jongetje zo bijdehand zijn als Mr. T.

he-man-she-ra-jeugd-serie-go-with-the-vlo

He-Man werd na zijn zoveelste gevecht met Skeletor verzorgd door zuslief She-Ra.

he-man-skeletor-jeugdheld-go-with-the-vlo-2

Toch kon hij zich maar niet aan zijn verknipte bromance met de gespierde duivel onttrekken.

retrocon-ghostbusters-eighties-go-with-the-vlo

Who you gonna call? Ghostbusters!

stormtroopers-retrocon-rotterdam-go-with-the-vlo

Deze gezellige jongens staan je op de 27e november op te wachten.

En zo heeft iedere generatie haar helden. Tijdens RetroCon, een speciale retro-editie van Comic Con Rotterdam, worden ze allemaal in het zonnetje gezet. Je kunt je op zondag 27 november in Rotterdam Ahoy scheel kopen aan strips, collectibles en andere nostalgische merchandise die je verzameling compleet maken. Daarnaast wordt in samenwerking met het Museum voor het Beeldverhaal de expositie Heroes & Villains georganiseerd waar vele originele filmposters te zien zijn van blockbusters uit de periode 1965-1995. Verder zijn er presentaties, workshops, een Cafe 80’s met een DeLorean Timemachine uit Back to The Future, de Nationale Moonwalk Competitie, een prijzenfestival én wordt er een trip naar New York en de geweldige New York Comic Con verloot. Meer dan veertig Stormtroopers verzorgen de opening van de beurs. Ze begeleiden de bezoekers naar de Time Tunnel, een corridor die toegang geeft tot de Time Portal. En dan… ben je voor één hele dag terug in je kinderjaren. Hallo He-Man!

RetroCon vindt plaats op zondag 27 november in Rotterdam Ahoy en duurt van 10.00 tot 17.30 uur. Kaarten zijn te koop aan de kassa of kun je bestellen via de website comiccongroup.com. Houd voor alle actuele programma-informatie tevens de Facebook-pagina in de gaten: retrocon.nl.

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑