...

Gespot koekjespot-vintage-go-with-the-vlo

Gepubliceerd op 20 juli, 2017 door Danny Post

0

Weet jij wie de maker is van deze opvallende pot?

Vandaag scoorde ik deze kleurige pot bij kringloop Het Goed in Vlaardingen. Mijn gevoel zegt dat het een ouwetje is, maar zeker weten doe ik het niet. Wie vertelt mij er meer over?

Door de felle, frisse kleuren zou je geloven dat hij van recente datum is. Toch denk ik dat deze grote pot lang geleden gemaakt is. Door de handgeschilderde afbeeldingen, de wat ruwere textuur van de buitenkant en het oudere glazuur aan de binnenzijde. Plus de geur.
Bovendien heeft de pot veel weg van het aardewerk van de Britse kunstenares Clarice Cliff. Haar serviezen, vazen en andere ontwerpen uit de jaren dertig hebben dezelfde uitstraling en zijn gigantisch in trek bij verzamelaars. Ze betalen hoge bedragen voor originele Clarice Cliffs, helemaal als ze gesigneerd zijn. In de antiekshows van de BBC komt de naam ook vaak voorbij.

koekjespot-vintage-kringloop-antiek-roze-go-with-the-vlo

Ik viel in eerste instantie voor zijn uiterlijk, maar nu wil ik er toch meer over weten.

clarice-cliff-keramiek-vintage-go-with-the-vlo

Het keramiek van Clarice Cliff had diezelfde handgeschilderde voorstellingen. Rechtsonder: Japans potje.

koekjespot-onderzijde-vintage-kringloop-go-with-the-vlo

Geen naam op de onderkant dus dat schiet niet op.

De pot zou ook nog van Japanse makelij kunnen zijn. Gemberpot? Doordat er echter nergens een naam van een fabrikant te vinden is, blijft de herkomst voorlopig een groot vraagteken. Ik ben verschrikkelijk benieuwd of een van jullie het antwoord weet. Wanneer iemand zegt dat het een vintage modelletje van de Action betreft, ga ik eerst heel hard lachen en erna hard huilen. Maar nogmaals: ik vóel dat dit een pot met geschiedenis is. Kom maar door met die suggesties!

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑