...

Gespot Antieke archiefkast Rotterdam

Gepubliceerd op 11 juni, 2014 door Danny Post

0

Onverwoestbaar! Stoere bibliotheekkast

Bij Buro E550 in Rotterdam hunkert een waanzinnige antieke bibliotheekkast naar een tweede leven. Wie slaat binnenkort in de robuuste lades zijn of haar herinneringen op?

Industriële vintage is booming, ook in Rotterdam. BURO E550 (het ruimtelijk ontwerpbureau dat o.a. verantwoordelijk was voor de inrichting van restaurant Little V en ‘luxury mancave’ AERT.) opende een winkel die zich toelegt op de verkoop van fabriekslampen, werktafels en ander loftwaardig design. Toen ik er vandaag binnenwandelde, stootte ik me bijna een gebroken voet aan deze Amerikaanse bibliotheekkast. Godgloeiende, au, au, au!

Antieke archiefkast Rotterdam 2

Niet fijn voor de voeten, wel voor de ogen.

Maar één blik op dit massieve monster en de pijn was meteen vergeten. Ooit gemaakt door de befaamde Library Bureau Ltd. Sole Makers druipt de kast van de historie. De prijs van 1.200 euro laat een kleine deuk in de portemonnee achter, maar zie het zo: deze kast heeft negen IKEA-levens. Lang nadat ook je zesde Billy-kast door zijn hoeven is gezakt, staat deze ruige jongen nog steeds fier overeind.

BURO E550
Pannekoekstraat 50
3011 LH Rotterdam
e550.nl

Update: deze winkel is inmiddels gesloten.

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑