...

In de etalage Django Steenbakker art deco kaptafel go with the vlo

Gepubliceerd op 25 februari, 2019 door Danny Post

0

Wie heeft interesse in Django’s te gekke kaptafel?

In de nieuwe rubriek In de etalage kunnen volgers van Go with the Vlo voortaan hun mooiste vintage objecten verkopen. Eerste in de rij is de bekende modeontwerper Django Steenbakker. Hij heeft een schitterende art deco-kaptafel in de aanbieding. 

“Is het ook mogelijk om mijn oude spullen te verkopen op Go with the Vlo?” Deze vraag is me de afgelopen vijf jaar wel duizend keer gesteld. Vandaag is het dan eindelijk zover. Ik start de rubriek In de etalage waarin volgers een vintage object mogen aanprijzen waar ze vanaf willen. Steeds één ding (dit is geen Marktplaats) en het moet ook echt iets bijzonders zijn.
Ik begin met een bekende volger van Go with the Vlo, namelijk modeontwerper Django Steenbakker. Hij doet een geweldige art deco-kaptafel van de hand. “Ik heb deze kaptafel in 2009 gekocht voor mijn eerste modeshow Memoirs of Modern Times tijdens Amsterdam Fashion Week,” vertelt Django, die nu te zien is in het allerlaatste seizoen van de Amerikaanse hitshow Project Runway (hij won in 2007 het eerste seizoen van de Nederlandse versie Project Catwalk). “Ik wilde graag een item op de catwalk hebben dat de collectie, die geïnspireerd was op Charlie Chaplin, kracht bij zou zetten. Zoals je misschien wel weet, ben ik altijd een beetje ‘extra’ en een kale catwalk was voor mijn geen optie. Daarnaast ben ik gek van art deco. Voor mij is het de perfecte stijl. Geometrie komt samen met flora en fauna. De lange lijnen die uitmonden in iets sierlijks en organisch zijn voor mij een bron van inspiratie. In de kleding en sieraden die ik ontwerp zie je altijd wel iets van deze voorliefde terug.”

Django Steenbakker kaptafel art deco modeshow go with the vlo

De kaptafel was in 2009 het middelpunt van Django’s eerste grote modeshow.

Django Steenbakker kaptafel jaren dertig te koop go with the vlo

Ze staat nu in zijn inloopkast, maar door ruimtegebrek moet de ontwerper afscheid nemen.

Django Steenbakker ontwerper art deco kaptafel go with the vlo

Django heeft tien topjaren met deze beauty gehad.

Art deco kaptafel Django Steenbakker open go with the vlo

Het notenhout moet wel even goed in de was gezet worden.

Art deco kaptafel Django Steenbakker voet go with the vlo

Robuust vakwerk. Niet stuk te krijgen.

Kaptafel art deco Django Steenbakker open go with the vlo

Django is net als ik een art deco-freak. Zo delen we een liefde voor glaswerk van Walther & Söhne.

Art deco kaptafel ontwerper Django Steenbakker go with the vlo

Ergens bevindt zich een geheim vak…

Django vond de kaptafel op Marktplaats. “Ik herinner me nog goed dat ik haar ophaalde in het zuiden van het land. De vorige eigenaresse deed haar met pijn in het hart weg. Nu, tien jaar later, begrijp ik wat zij destijds voelde. Ik vind het best moeilijk om er afscheid van te nemen, ik ben er nog steeds verliefd op. Maar de kaptafel staat in mijn inloopkast en ik moet ruimte maken voor mijn kleding. Tijd om dit stukje geschiedenis een nieuw thuis te geven.”
Hij vraagt er 350 euro voor. “Ik heb er zelf zeshonderd voor betaald. Je koopt echt iets unieks. Aan de afwerking kun je zien dat dit geen goedkope kaptafel is geweest. Het notenhout en het houtsnijwerk zijn gorgeous! Het leuke is bovendien dat deze kaptafel een geheim vak heeft.
Nee, ik zeg niet waar. Dit blijft tussen mij en de volgende eigenaar.”

Interesse in deze schitterende kaptafel? Stuur een mailtje naar djangosteenbakker@gmail.com.
Kijk ook eens op djangobydjango.com en buydjango.com. Daar vind je zijn coole kleding en sieraden. En volg hem op Instagram: djangobydjango. Verkoop je zelf een bijzonder object met een verhaal? Mail een stel goede high-res foto’s (liefst ook één waarop je met het item poseert) plus wat achtergrondinfo naar info@gowiththevlo.nl o.v.v. ‘In de etalage’ en dan plaats ik een oproep.

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑