...

Retro wonen bar-carts-nostalgie-vintage-go-with-the-vlo

Gepubliceerd op 8 november, 2016 door Danny Post

0

Wie helpt Geneviève aan een sexy bar cart?

In de nieuwe rubriek SOS vintage kunnen lezers een oproep plaatsen voor het object waar ze al jaren naar op zoek zijn. Geneviève Fung-Loy bijt vandaag het spits af. Zij hunkert naar een mooie bar cart die haar leven compleet maakt. Wie heeft er nog één staan? 

In juni vroeg ik naar jullie verlanglijstjes. Welke vintage of antieke dingen zoeken jullie nog? Ik wilde er een reportage over maken, maar het enthousiasme was zo groot dat ik besloot om een terugkerende rubriek te starten. In SOS vintage kunnen lezers voortaan gratis een oproep plaatsen. De eerste in de rij is Geneviève Fung-Loy. Ik ontving van haar een hele leuke mail over het object van haar dromen: een bar cart. Zo’n stijlvol drankkarretje zou haar huis a touch of old Hollywood glamour geven, maar bovendien bewaart ze er zeer bijzondere herinneringen aan. Hoe dat zit? Ze vertelt het je graag zelf.

“Eind jaren tachtig woonde ik bij mijn destijds Spaans-Italiaanse verloofde in Madrid. Ik werkte in Menorca maar vloog op en neer in het weekend. Mijn vriend moest echter ook in de weekenden werken. Daar zat ik dan: helemaal alleen in een kast van een huis, dat overigens meer leek op een mausoleum. De familie van mijn verloofde had een huishoudster, die destijds al op leeftijd was, ze werkte haar hele leven al voor hen. Zij sprak geen enkele andere taal dan Spaans en ik sprak alle talen behalve Spaans. In het begin had ik het niet zo op die vrouw, ze leek altijd chagrijnig en was niet erg spraakzaam. We ontweken elkaar een beetje en dat was niet zo moeilijk aangezien ik regelmatig verdwaalde in dat mausoleum. In de pompeuze woonkamer waar ik de meeste tijd doorbracht, stond een bar met daarnaast een goudkleurige bar cart. Ik vond alles in dat huis spuuglelijk behalve die bar cart. Hij zag er zo ontzettend gezellig uit. Regelmatig verse bloemetjes erop, een doos met de lekkerste sigaren, heerlijke cognac, mooie flessen champagne en iedere dag nieuwe bonbons, petitfours en verse aardbeien.”

bar-cart-gouden-retro-go-with-the-vlo

Wat Genevièves borrelavondjes compleet zou maken? Een sexy gouden drankkarretje.

bar-carts-goud-nostalgie-go-with-the-vlo

Margarita’s schenk je in stijl.

bar-cart-gezocht-vintage-go-with-the-vlo

“Zonder de perfecte bar cart kun je onmogelijk de perfecte gastvrouw zijn.”

“Toen de huishoudster op een dag zag dat ik me weer eens te pletter verveelde, kwam ze zwijgzaam naar de woonkamer. Ze vroeg of ik iets wilde drinken en sloeg aan het mixen. Die krasse oude dame bleek een echte bad ass te zijn. Ze maakte de meest waanzinnige doch gemene cocktails. We hadden samen de grootste lol. Het leek zelfs wel alsof ik haar kon verstaan na een paar van die cocktails. We bleken het heel goed met elkaar te kunnen vinden.”

Dag liefde, hallo nieuwe liefde
“Ik kon helaas steeds minder goed overweg met mijn verloofde, dus die werd een ex. Einde liefde, maar ik vergat de gezellige avonden bij de bar cart nooit. Ze zijn voor mij legendarisch. Hoewel ik altijd leefde als een soort gypsy en nooit lang dezelfde woonplek had, nam ik een besluit. Als ik ooit een vaste woonplek had, moest mijn eerste ‘meubelstuk’ een bar cart zijn.”

bar-cart-retro-tweedehands-go-with-the-vlo

Twee Amerikaanse bar carts. Helaas te ver weg en dus te duur om naar Nederland te verschepen.

bar-cart-retro-vintage-go-with-the-vlo

Zo’n mobiele kroeg duikt de laatste tijd weer steeds vaker op in huiskamers. (Flickr/iris)

bar-cart-gezocht-go-with-the-vlo

Geneviève heeft nu deze witte bar cart staan, maar die is het toch niet helemaal. Help haar!

“Ik zoek al meer dan 25 jaar naar het perfecte exemplaar en heb hem nog steeds niet gevonden. Door mijn vele reizen heb ik regelmatig wat fraaie bar carts mogen aanschouwen, maar die waren óf onbetaalbaar óf ik kreeg ze niet mee naar Nederland. Ik heb wel wat tweedekeusexemplaren in huis gehad, toch voelde dat niet hetzelfde. Daarom doe ik deze oproep: wie heeft voor mij de ultieme bar cart in de aanbieding? Hij moet goudkleurig zijn en het liefst glasplaten en houders voor flessen hebben. Twee of drie lagen zouden geweldig zijn. Ik heb er zo’n tweehonderd euro voor over, maar dan moet hij wel echt heel mooi zijn.”

Heb jij een bart cart voor Geneviève of weet je iemand die er één heeft staan en er vanaf wil? Neem contact met haar op: genevievefungloy@hotmail.com. Zelf een oproep plaatsen? Stuur me een mail: info@gowiththevlo.nl. Omschrijf duidelijk wie je bent, wat je precies zoekt en waarom. Voeg enkele voorbeeldfoto’s bij en wie weet is jouw zoektocht binnenkort dan eindelijk voorbij!

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑