...

Wie is Go with the Vlo?

Dat ben ik, Danny Post. Voorheen redacteur bij bekende tijdschriften als Grazia en Starstyle, freelance journalist, kind van de seventies en verslingerd aan alles wat vintage is. In de zomer van 2013 kreeg ik het idee voor Go with the Vlo, een website waar andere liefhebbers zoals ik terechtkunnen voor recensies over kringlopen en rommelmarkten, een agenda met alle belangrijke snuffeldata en talloze nostalgische reportages. Een gat in de markt, zo bleek al snel. Inmiddels heeft Vlo elke maand zo’n veertigduizend bezoekers en dat aantal groeit nog steeds.

Go with the Vlo Danny Post

Simply Divine. Dromend van eighties posters, oude Gispen-stoelen en héél veel andere dingen.

Danny Post kringloop vintagejunkie go with the vlo

In mijn natuurlijke habitat, de kringloop!

Een weekend geen vlooienmarkt bezocht, is voor mij een weekend niet geleefd. Vrienden die op zaterdag voor een gesloten deur staan, weten met 100% zekerheid dat ik ergens aan het schatjagen ben. Kleding, meubels, sieraden, ik vind alles even leuk. Zo lang ze maar zijn gemaakt tussen ruwweg 1890 en 1980. Want dat zijn voor mij de gouden jaren. Art nouveau, art deco, popart, geweldig. En alles gemaakt voor de eeuwigheid. Niks wegwerpcultuur.

Danny Post Go with the Vlo

Oceaanstomers, LEGO en art deco, ik vind ALLES leuk.

Danny Post vintage zonnebrillen go with the vlo

Ik heb ook een zwak voor brute pornobrillen. Fout hoofd erbij trekken en gáán.

Dat is ook de reden waarom vintage me zo aantrekt. Oude dingen zijn gewoon móóier. Hofleverancier van mijn interieur is de vlooienmarkt op de Rotterdamse Binnenrotte. Op dinsdag en zaterdag scoor je er de meest fantastische dingen. Mijn hart maakte een dubbele salto toen ik er voor vijftig euro een Gispen bureaustoel op de kop tikte. En wat te denken van de tachtig jaar oude spiegel die ik voor vier euro mocht meenemen? Dat is voor mij de sport. Kwaliteit vinden voor weinig. Of zoals ik weleens grap: ik ga voor poor man’s antiques.

Danny Post vintage tweedehands kleding go with the vlo

Ik koop bijna geen nieuwe kleding meer. Tweedehands kleding rockt toch veel harder?

Go with the Vlo nostalgie

Op Vlo vind je ook een heleboel nostalgische reportages. The past was bloody fantastic sweeties!

Soms is de drang tot scoren groter dan mijn gezond verstand. Ik zie overal de schoonheid van in. Nadat ik op een dag met het zoveelste art deco-beeld thuiskwam, en eigenlijk niet wist waar ik hem neer moest zetten, floot ik mezelf terug. Om te voorkomen dat mijn Turkse man Evren me geplet aantreft onder een berg antiek terwijl ik ben aangevreten door onze katten Zeki en Zübiș of erger, dat Lieke van Lexmond met gretige kraaloogjes aanbelt voor haar programma Mijn leven in puin, heb ik mijn verslaving ingedamd. Soort van. Ik ga alleen nog voor kwaliteit. Unieke stukken. Vrienden vragen soms of ik het nooit beu word. Nee. De liefde voor vintage zit in mijn bloed. Net als mijn blauwe ogen geërfd van mijn vader. Kortom, ik kan er niks aan doen. Stiekem wil ik dat ook helemaal niet. Ik ga lekker door totdat ik zelf vintage ben!

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 


17 Responses to Wie is Go with the Vlo?

 1. mare nieborg says:

  hai go with the vlo! wat een goeie naam! haha, echt leuk. hebben jullie al gezien dat zondag 27 septmber een hele grote vintagemarkt in groningen georganiseerd wordt? Klein Berlijn. is dat niet wat voor jullie om te gaan staan met alle spulletjes die jullie misschien teveel hebben gekocht op al die fijne strooptochten? ik ben zelf ook sinds mijn 12e een verwoed verzamelaar en snuffelaar en met 2 loodsen, een zolder en een garage vol vintage moet ik denk ik zelf ook eens gaan meedoen aan een markt! kijk maar even. dagdag, dank voor de mooie lijst kringlopen op jullie site! daaaag, mare nieborg

  https://www.facebook.com/events/493883077454857/500702043439627/

 2. Udo says:

  Mijn hele leven ben ik al liefhebber van curiosa,kunst en rariteiten.Ik bezoek daarom vaak vlo en kofferbakmarkten. Ook noodlijdende verenigingen en kerken met een bijna omvallend toren,die hoognodig rechtop gezet moet worden en veel geld gaat kosten. Gelovigen en sympathisanten halen hun huis leeg met de hoop dat het voldoende op zal brengen om het te bekostigen.Prachtige voorwerpen heb ik al mogen kopen voor prijzen waar je nog geen mcchicken voor krijgt.
  Nu kom ik af en toe ook weleens bij kringloop Aktief in Apeldoorn, iedere keer valt mij op en erger mij er aan,dat er heel veel stellingen vol staan, soms met heel leuke spullen die elk een sticker hebben opgeplakt, Niet Te Koop Eigendom Aktief…ik vraag mij soms weleens af of ze er een museum beginnen…nog even en je gaat er entree betalen….het is storend en jammer het krijgt zo geen tweede kans op hergebruik want dat is toch het bedoeling van de kringloop…

 3. Rini Fenijn says:

  Leuk om te lezen! Welkom! Mocht je nog eens in Nieuwvliet zijn. Rini. (Feriijn)

  • Danny says:

   Run je daar een kringloop?

   • Rini says:

    Nee, een kringloop is het niet, gewoon een winkel. (maar wat is precies het verschil, behalve wellicht het sociale punt dat kringloopwinkels ook vaak hebben qua personeel e.d.) We (mijn vrouw en ik) verkopen kadootjes en zo, maar vooral ook oude dingen die ik overal en nergens, vaak op rommelmarkten, inkoop. Nieuwvliet is een toeristendorp. Onze klanten zijn voornamelijk vakantie vierende liefhebbers van leuke oude en nieuwe dingen. groet Rini Fenijn (Ferini)

 4. Joske says:

  Ik word heel heel blij van Go with the Vlo!!! Bedankt en ga zo door Danny :0)

 5. Marjolein says:

  Oooh yes, eindelijk mede verslaafden gevonden en een site waar mijn hart een sprongetje van maakt 🙂 Ik hou het in de gaten 🙂
  Zaterdag een veluwse kringloop dag op de planning. En eigenlijk denk ik alleen maar… inderdaad dit zou voor mij ook wel ieder weekend mogen 🙂

  • Danny Post says:

   Welkom! Ik vind het ook moeilijk om mezelf soms af te remmen hoor. Maar op mijn site en de bijbehorende Facebook-pagina ben je onder gelijkgestemden. 😉

 6. Brian Wander says:

  Hey gozer,… ik kwam je zomaar tegen tijdens surfen zonder plankier. haha Hoe istie nou? Wil wat info van jou als dat kan,? Gaat om iets wat ik zoek,..ruimte om te kunnen schrijven voor publiek. Misschien schiet ik nu compleet naast het doel,… maar niet geschoten is altijd mis toch? Nou ja Sir, ik hoop iets terug te horen, al is het alleen voor leuke handel.
  Groeten Brian wander

 7. Lex van Gulik says:

  Hallo Danny,
  Als hopeloze klever aan dingetjes ben ik na wat intensieve introspectie tot het inzicht gekomen dat de vliering geen goede plek is voor “dingetjes”. Ook een weggeef site levert geen verluchting. Waarom is dat zo?
  De dingetjes hebben voor mij wel een zekere emotionele waarde maar met stallen op de vliering kan ik daar eigenlijk nix (geen spelfout) mee.
  Sommige dingen zijn wel muntjes waard (€ dus) en daar wil ik mijn deel van hebben.
  Ook vind ik het belangrijk dat dingetjes terecht komen bij mensen die er blij van worden.
  Nu kan ik een heel internet avontuur aangaan maar daar kan ik de tijd niet voor nemen. Immers, “neem er afstand van” is ook iets wat niet teveel tijd in beslag moet nemen. Over het trekken van een kies wil je ook geen weken doen als die kies weliswaar goed is maar in je gebit je tanden wegdrukt. (vergeef me de beeldspraak).
  Waar gaat het over?
  Koper, tin, een paar glazen, wat andere pluralia Z/W ingelijste voorstellingen een bar meubel waarvan foto, krissen.
  Graag lees ik je reactie en kunnen we hierover nog eens contact hebben.
  Lex

  • Danny Post says:

   Hi, ik lees je reactie nu pas. Wat wil je precies? Ik volg het niet helemaal. Een sale? Je kunt me ook op Instagram een bericht sturen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑