...

Gespot Kringloop Den Haag Holland dressoir kast go with the vlo

Gepubliceerd op 6 juni, 2019 door Danny Post

0

Winkeldochters snakken naar een beter leven

Vandaag vraag ik aandacht voor twee houten kasten die nog steeds niet verkocht zijn. Ze staan bij twee kringlopen in Den Haag, maar iedereen loopt ze voorbij. Onbegrijpelijk!

Als het op oude spullen aankomt, heb ik een beetje last van een messiascomplex. Ik zou ze het liefst allemaal willen redden. Veel onrust veroorzaken mooie winkeldochters in de kringloop, de dingen die ondanks hun schoonheid maar geen koper vinden. Hoe langer ik ze zie staan, hoe zenuwachtiger ik word. Want de regel is meestal: zo’n object wordt een aantal keer afgeprijsd en als het dan nog niet lukt, wordt het stilletjes afgevoerd richting afvalcontainer. Een nachtmerrie.
Ik kreeg vandaag flinke klotsoksels van de stress toen ik Kringloop Den Haag-Neherkade binnenwandelde en opnieuw dit art-decodressoir zag. Het stond er weken geleden ook al. Ik snap het niet. Hiervoor had zich toch allang iemand moeten melden? Dit dressoir is mooier dan de meeste art-decodressoirs die je bij de kringloop ziet en heeft geen gebreken. Kom op mensen, de tijd begint te dringen. Straks kan het niet meer. De prijs bedraagt 375 euro.

Kringloop Den Haag Neherkade art deco dressoir go with the vlo

Ik dacht dat dit dressoir allang verkocht zou zijn. Niet dus.

Art deco dressoir kringloop Den Haag Neherkade go with the vlo

De spiegel en lades stralen klasse uit.

Kringloop Den Haag Neherkade art deco dressoir go with the vlo 2

Zo’n gaaf exemplaar zou je eerder in een deftige art-decowinkel verwachten.

Antieke kast kringloop Holland Den Haag go with the vlo

Winkeldochter twee is deze ladekast van Kringloop Holland.

Antieke kast kringloop Holland Den Haag go with the vlo 3

Minder populair dan Scandinavisch design, maar ik hou ervan.

Antieke kast kringloop Holland Den Haag go with the vlo 2

Dat zware geluid als je die lades opentrekt, mmmmmm…

Een tweede paniekaanval kreeg ik op de meubelafdeling van Kringloop Holland aan de Kerketuinenweg. Daar verstoft een ladekast waarvoor setdressers van Britse kostuumdrama’s een moord zouden doen. Robuust en verfijnd tegelijkertijd. Ik gok dat ze rond het begin van de twintigste eeuw gemaakt werd, misschien nog wel eerder. Terwijl ik de lades opende, hoorde ik een medewerker van de kringloop toevallig over de kast praten met een andere klant. “Vroeger waren zulke kasten erg in trek,” verzuchtte hij. “Nu komt er amper nog iemand voor. Jammer.”
Zijn woorden maakte me vastberaden om deze winkeldochter van de ondergang te redden. Wat zou het fantastisch zijn als zich morgen ineens vijftien gegadigden melden.
De kast kost 225 euro en is een onverwoestbaar stukje vakmanschap. Na een kernoorlog zullen er slechts drie overlevenden zijn, vermoed ik: Cher, Patty Brard en deze kast!

Kringloop Den Haag-Neherkade (dressoir)
Neherkade 1000
2521 PX Den Haag
Tel. 070-3969831
kringloopdenhaag.nl

Kringloop Holland (ladekast)
Kerketuinenweg 21
2544 CV Den Haag
Tel. 070-7523452
schroeder.nl

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteur



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑