...

Opknappertje ierse-kerk-verlaten-go-with-the-vlo

Gepubliceerd op 6 november, 2016 door Danny Post

0

Wonen in je eigen gotische huisje Gods (koopje!)

De ontkerkelijking slaat ook toe in het katholieke Ierland. In het plaatsje Rathcormac staat deze kerk leeg. Binnenkort wordt ze geveild. Je kunt al meebieden vanaf 29.000 euro.

Je hebt het vast weleens overwogen toen je in de ochtendspits als een reumatische slak over de A4 kroop of in een overvolle trein geplet werd en out ging van de drakenadem naast je: ik ga weg uit het overvolle Nederland. Ik koop een huisje ergens op het buitenlandse platteland, ver weg van dit opgefokte gedoe. Het hoeft niet bij dagdromen te blijven. Indien je wenst, kun je binnenkort genieten van een ontspannen leventje in het Ierse Rathcormac, vlakbij de stad Cork. Middenin dit gehucht staat namelijk de eeuwenoude Old Christ Church en deze wordt tijdens een veiling op donderdag 24 november per opbod verkocht.

verlaten-kerk-rathcormac-go-with-the-vlo

Na een grote schoonmaak kun je hier een indrukwekkende leefruimte van maken. (Flickr/Alison Killilea)

verlaten-kerk-ierland-go-with-the-vlo-2

De kerk dateert uit 1291, maar werd later vergroot en verbouwd. Vele details uit verschillende eeuwen dus.

ierse-kerk-rathcormac-go-with-the-vlo

De doden van Rathcormac snakken naar weer een beetje gezelligheid. (Flickr/Alison Killilea)

De startprijs is 29.000 euro en de verwachting is dat dit ook min of meer de verkoopprijs wordt. Er zullen zich weinig gegadigden aandienen. Wonen in een voormalig gebedshuis is immers niet voor iedereen en bovendien staat de Old Christ Church al tijden leeg. Er moet een hoop gebeuren. De kerk was even in het bezit van de vermaarde antiekexpert Tim Arnold, maar de Ier overleed voordat hij kon beginnen aan de renovatie. Wie de uitdaging aangaat, wordt de eigenaar van een markant gebouw waarvan de geschiedenis teruggaat tot 1291. Binnen vind je vele originele details. Eén kleine maar: je kijkt uit op het oude kerkhof dus helemaal alleen ben je niet. Maar de doden zullen je hartelijk verwelkomen. Eindelijk weer wat leven in de brouwerij.

Meer weten? Kijk op de website van The Munster Property Auction: munsterpropertyauction.ie.

 

Deel dit artikel!
Facebooktwittergoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑