...

Opknappertje Johnny Depp dorpje te koop Frankrijk banner

Gepubliceerd op 21 juli, 2015 door Danny Post

0

Woon als Johnny Depp, koop een oud dorpje!

Acteur Johnny Depp heeft het Provençaalse dorpje te koop gezet waar hij jaren woonde met zijn ex-vriendin Vanessa Paradis. Zo’n unieke rijkeluisoase kan ook voor jou weggelegd zijn. In Spanje staan volledige dorpen te koop voor de prijs van een woning in de Randstad. 

Foto’s: Côte d’Azur Sotheby’s International Realty, Aldeas Abandonadas

Drieëntwintig miljoen euro kost het paradijs waar Johnny Depp en Vanessa Paradis bijna vijftien jaar gelukkig waren. Maar dan krijg je als koper wel een compleet Frans dorp, zo’n vijfentwintig kilometer ten noorden van Saint Tropez. En een die van alle gemakken is voorzien, zo blijkt uit de advertentie op Sotheby’s International Realty. In het vijftien hectare grote Provinçaalse dorp, ook wel een ‘hameau’ genoemd, vind je een luxueus woonhuis met vijf slaapkamers, een garage annex werkplaats, een bar plus restaurant, een woning voor het personeel, verschillende gastenhuisjes en een oud kerkje dat werd eveneens verbouwd tot gastenverblijf. Verder zijn er twee zwembaden, een skatebaan met een halfpipe en een gym.

Johnny Depp dorpje te koop restaurant

Wat doe je als je niet meer normaal over straat kunt? Dan open je je eigen kroeg.

Johnny Depp dorpje te koop

Nee, Johnny’s graatmagere ex Vanessa woont er niet meer. Dat is gewoon een paal achter de stoel.

Johnny Depp dorpje te koop zwembad

“Beste dorpsbewoners: vandaag roep ik uit tot zwemdag!”

Johnny Depp dorpje

In dit verbouwde kerkje is het ongetwijfeld goddelijk slapen.

Johnny Depp te koop dorpje tuin

Voordat Johnny Vanessa bedroog met een stewardess was dit hun Franse lusthof.

Johnny, die eveneens een eigen eiland op de Bahamas bezit, kocht het negentiende-eeuwse dorpje in 2001 toen het al jaren verlaten was en knapte het eigenhandig op. Er kwam geen dure interieurontwerper aan te pas. Alexander Kraft van Sotheby’s: “De renovatie van dit dorp heeft Johnny met zeer veel liefde gedaan. Gedurende meerdere jaren heeft hij alle gebouwen in het dorp minutieus teruggebracht in de oude staat en een voor een ingericht, waardoor je overal zijn zeer persoonlijke touch voelt. Johnny creëerde een landgoed met een uitzonderlijk karakter.”

Johnny Depp dorpje te koop rozen

Inspireerde deze rozentuin Johnny om zijn dochter Lily-Rose te noemen?

Johnny Depp dorpje kamer

Je ziet hem gewoon als Jack Sparrow door deze ruimte banjeren.

Johnny Depp dorpje te koop interieur

Van zijn gitaar tot zijn boeken en dvd’s, de acteur laat alles achter.

Johnny Depp dorpje te koop slaapkamer

De gelukkige koper belandt in Johnny’s bed.

Leuke bonus voor de nieuwe eigenaar: je krijgt al Johnny’s bezittingen erbij. Alexander: “De koper krijgt niet alleen de kans om een uniek landgoed te verwerven, maar ook vele persoonlijke items die toebehoorden aan een van de grootste sterren van onze tijd.”

 
Burgemeestertje spelen in Spanje
Denk je nu: wat moet ik met deze informatie? Waarom maken jullie me gek met zulke foto’s als ik toch geen drieëntwintig miljoen euro op de bank heb? Simpel: omdat je in Spanje voor een fractie van dit bedrag ook je eigen dorpje kunt aanschaffen. Vanwege de crisis trokken talloze Spanjaarden van het platteland naar de grote steden in de hoop daar wel werk te vinden. Hierdoor kwamen hele dorpen leeg leeg te staan, volgens berekeningen zelfs zo’n 2.900 in totaal. En omdat slechts weinig bewoners terugkeerden of van plan zijn om dat in de toekomst te doen, worden hun huizen en boerderijen nu tegen extreem lage bulkprijzen verkocht.

Spaanse dorpjes te koop

Noem jij jezelf binnenkort de burgemeester van dit dorp in Ourense?

Spaanse dorpjes te koop Ourense

Eigen huis en tuin van 4,7 hectare.

Spanje dorpje te koop Almeria

In dit dorpje vlakbij Almería bepaal je zelf of je je auto onbetaald parkeert.

Spaans dorpje te koop interieur 2

Perfect om een Spaanse commune met vrienden te starten.

Spaans dorpje Almeria interieur

Deze cottage hunkert naar nieuwe bewoners die zich rond de haard nestelen.

Spaans dorpje Almeria nieuwbouw

De aanbouw aan de oude boerderij wacht op handen die hem afmaken.

In de Spaanse provincie Ourense staat bijvoorbeeld voor 265.000 euro een dorpje te koop dat bestaat uit negen gebouwen, die stammen uit de jaren vijftig. Naast het enorme hoofdgebouw van duizend vierkante meter krijgen kopers de beschikking over een bioscoop met een bar, een kapelletje en drie huizen. Plus een lap grond van 4,7 hectare waar je je eigen fruit kunt kweken. Ter vergelijking: voor dat bedrag heb je in het centrum van Amsterdam net een bovenwoninkje van zestig vierkante meter zonder buitenruimte. Voor nog minder geld, 190.000 euro om precies te zijn, koop je een dorpje van vijf gebouwen in de buurt van Almería, inclusief zwembad.

 
Vrienden in je gemeenteraad
In de provincie A Coruña betaal je 125.000 euro voor een pittoresk dorpje van vier huizen plus een stel bijgebouwen. Voor de helft van dat bedrag vind je in dezelfde regio, maar dan aan de Costa da Morte, nog een ander interessant dorpje. Het is deels vervallen, maar met een aankoopgedrag van 59.000 euro houd je genoeg geld over voor de renovatie en verbouwing. Aan de meeste dorpen die te koop staan moet sowieso een hoop worden gedaan, maar dat is ook een deel van het buitenlandse avontuur, zeggen kopers die je voorgingen. En wanneer je enkele vrienden overhaalt om mee te doen, kun je de kosten (extra) drukken. Al wordt het dan wel een strijd wie de burgemeester wordt en de ambtsketting mag dragen.

Spaans dorpje te koop Ortigueira

Rust, ruimte en natuur in A Coruña.

Spaans dorpje te koop bed

In sommige gevallen werden ook de meubels achtergelaten.

Leegstaand Spaans dorpje te koop

Pan paella erbij en niks meer aan doen. Of nou ja…

Spaans dorpje te koop in Barcelona

Bevindt zich op vijftig minuten rijden van Barcelona straks een oer-Hollands dorpje?

Spaans dorpje te koop slaapkamer

Wie een hogere prijs betaalt, komt in een gespreid bedje terecht.

Spaans dorpje te koop witte huizen

Familieleden die onverwacht langskomen voor een weekendje? Plaats genoeg!

Heb je twee linkerhanden of gewoon geen zin in een renovatie die een jaar in beslag neemt? Dan kun je natuurlijk ook een duurder dorp kopen van acht ton tot twee miljoen euro, waar de tijd haar sporen iets minder genadeloos naliet. Een dorp dat misschien zelfs al verbouwd werd tot hotel of resort, zodat je gelijk weet wat je aan moet met al die extra ruimte. Wederom een stel vrienden optrommelen om met jou de Spaanse uitdaging aan te gaan en dan heeft iedereen voor twee ton een droomhuis onder de zon. Of veel minder, want sommige dorpjes bestaan uit wel dertig gebouwen. You get a house, you get a house, everybody gets a house!!

Enthousiast geworden? Verschillende makelaarssites bieden oude Spaanse dorpjes te koop aan, zoals aldeasabandonadas.com en galicianrustic.com. Happy village hunting!

 

Spaans dorp te koop grotwoningen

Ook te koop: een dorp vol rotswoningen.

Spaans dorpje kerk te koop

Door alles en iedereen verlaten…

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑