...

Gespot rotterdam-vendu-notarishuis-meubels-design-go-with-the-vlo

Gepubliceerd op 11 juni, 2017 door Danny Post

0

Yesss, het is weer die designveilingtijd bij Vendu!

De designveiling die Vendu Notarishuis op 12 en 13 juni organiseert, wordt weer een orgie van coole meubels. Op een van de kijkdagen vergaapte ik me alvast aan al het moois.

Toen ik gisteren in de buurt van de Rotterdamse Kipstraat was, besloot ik spontaan om even bij het Vendu Notarishuis naar binnen te wandelen. Het was de een-na-laatste kijkdag van de designveiling die op maandag 12 en 13 juni plaatsvindt en ik was verschrikkelijk nieuwsgierig. Welke meubels, lampen, vazen en andere designtoppers gaan er de komende dagen weer onder hamer? De designveilingen van Vendu zorgen altijd voor spektakel.
Bij de ingang van de eerste toonzaal kreeg ik meteen al knikkende knieën van een grote keramische wandtegel uit 1960 van de kunstenaar L. van Oostrom. De afbeelding van het dynamische na-oorlogse Rotterdam ademt helemaal het wederopbouw-sfeertje dat ik zo tof vind. Maar toen ik me na lang kwijlen wist los te rukken en doorliep, zag ik nog vele andere objecten die ik zo mee wilde nemen: bureaustoelen van Gispen, stoelen van Gerrit Rietveld, blauwe easy chairs van Carlo Bartoli, een Ice Cube-hanglamp van Kalmar Lighting, een koperen wandornament in de vorm van een vogel, kleurig glaswerk van A.D. Copier en talloze dressoirs (wanneer wordt het stapelen van dressoirs in de woonkamer nu eindelijk eens een trend?)

rotterdam-vendu-notarishuis-designveiling-go-with-the-vlo

De wandtegel van Rotterdam. Sopperdesop!

vendu-notarishuis-designveiling-rotterdam-go-with-the-vlo

Zij was er ook al bij in de jeugdjaren van deze meubels. Mooi was die designtijd.

vendu-notarishuis-designveiling-buisframe-meubels-go-with-the-vlo

Bureaustoel van Gispen. Model 365.

stoelen-vendu-notarishuis-designveiling-go-with-the-vlo

Stoelen in de stijl van Verner Panton.

rotterdam-vendu-notarishuis-schaal-go-with-the-vlo

Bij deze lamp bleef ik terugkeren. Ik hoorde de stem van mijn man al: “Hoeveel lampen wil je nog?”

bank-vendu-notarishuis-designveiling-go-with-the-vlo

Gispen-bank met geometrische stof, vervaardigd door de Gebroeders van der Stroom.

Ik heb in mijn hoofd een lange wenslijst gemaakt, maar eigenlijk mag ik van mezelf niet meebieden. Ik sta aan de vooravond van een grote opruiming van ons huis. Eerst die maar eens tot een goed – en voor mijn mopperende echtgenoot bevredigend einde – brengen. Ik heb gewoon te veel staan. Hopelijk kan ik me morgen en overmorgen inhouden. Mocht je mijn hand in de veilingzaal echter toch omhoog zien schieten: niet aan mijn man vertellen.

De volledige catalogus en tijden van de designveiling, die op maandag 12 en dinsdag 13 juni plaatsvindt, kun je vinden op de website van Vendu Notarishuis. Evenals de data van de andere veilingen van Vendu: notarishuis.com.

 

rotterdam-venduhuis-tafel-designveiling-go-with-the-vlo

Groene slaapbank ontworpen door het Deense duo Orla Mølmgaard Nielsen en Peter Hvid.

vendu-notarishuis-stoelen-go-with-the-vlo

Ik durf te wedden dat er om dit bureau gestreden zal worden.

banken-vendu-notarishuis-veiling-go-with-the-vlo

Heb jij er de ruimte en het lef voor?

vendu-notarishuis-lampen-designveiling-go-with-the-vlo

Ik kreeg het zeer warm van deze Ice Cube-hanglamp van Kalmar Lighting.

vendu-notarishuis-go-with-the-vlo-designveiling

Deze zaal is morgen en overmorgen weer gevuld met gespannen bieders.

vendu-notarishuis-kijkdag-go-with-the-vlo

Zo’n bordje aan de deur werkt op mij als een rode lap op een stier: aanvallen!

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑