...

Tijdcapsule Tijdcapsule cottage urban explorer interieur go with the vlo

Gepubliceerd op 28 mei, 2019 door Danny Post

0

Zachtjes sluipen door het huisje in het bos

Het lijkt iets uit een sprookje, een diep in het bos verscholen cottage die bevroor in de tijd. The Bearded Explorer sloop naar binnen en maakte een magische video.

Beelden: The Bearded Explorer

Qua urban exploring is de Britse fotograaf Colin Hodson wel wat gewend. Als The Bearded Explorer verkent hij verlaten landhuizen, hotels, theaters, fabrieken enzovoorts. Maar dit huisje op het Britse platteland bezorgde hem kippenvel. Het staat op een doodstille plek in het bos en wordt door bomen en onkruid onttrokken aan het zicht. Het was voor Colin en zijn vriendin een hele toer om de cottage te bereiken. Het laatste stuk moesten ze noodgedwongen te voet afleggen. Door omgevallen bomen op het nauwe bospad konden ze niet verder met hun auto.
Colin was sprakeloos toen hij het interieur zag. Het bleek nog helemaal intact. Er lag voedsel in de kast, de kopjes hingen aan de muren en over een rekje waren gewassen sokken gedrapeerd. Hij vergeleek het met een scène uit een rampenfilm. Alsof de bewoners halsoverkop voor iets of iemand gevlucht waren. “Dit is wat er gebeurt met een huis wanneer de tijd stopt en de natuur er opnieuw bezit van neemt,” aldus Colin. “Het huis is een grote tijdcapsule, echt ongelooflijk. Het was wonderlijk om te zien hoe takken een deel van de slaapkamer innamen!”

Tijdcapsule cottage bos urban explorer interieur go with the vlo

Je moet echt weten waar je moet zoeken, anders vind je deze overwoekerde cottage nooit.

Tijdcapsule cottage urban explorer slaapkamer interieur go with the vlo

De natuur dringt langzaam de slaapkamer binnen.

Tijdcapsule cottage urban explorer kaptafel interieur go with the vlo

Over de laatste bewoners is niets bekend.

Tijdcapsule cottage urban explorer gordijnen interieur go with the vlo

Ik had haastig deze gordijnen in mijn rugzak gepropt.

Wie er woonde? Colin kan er slechts naar raden. In het huisje vond hij enkele foto’s van een ouder echtpaar. Vermoedelijk hadden ze geen nabestaanden en werd het huis na hun overlijden vergeten. “Het laatste bewijs dat iemand hier woonde, was een oude krant uit 1993.”
Hij houdt de exacte locatie van de woning geheim, zodat de rust bewaard blijft. Ook nam hij, zoals het een goede urban explorer betaamt, niets mee uit de cottage. Ik weet niet of ik zelf zo sterk had kunnen zijn. In Colins YouTube-video zie ik al een heleboel dingen die ik graag zou willen hebben. Die oude romans met stofomslagen! Die kaptafel! Die bloemengordijnen!

Meer spannende tijdcapsulefilmpjes zien? Volg The Bearded Explorer op YouTube.

 

Tijdcapsule cottage urban explorer kopjes interieur go with the vlo

De kopjes zijn al sinds 1993 niet meer gebruikt.

Tijdcapsule cottage urban explorer woonkamer interieur go with the vlo

Check de reacties onder de video op YouTube. Veel mensen zijn geraakt door dit huisje.

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑