...

Opknappertje cottage-belford-goedkoop-voordeur-go-with-the-vlo-2

Gepubliceerd op 2 februari, 2018 door Danny Post

0

Zestiende-eeuwse cottage mag weg voor spotprijs

Een cottage in het Britse Belford staat te koop voor een belachelijk lage prijs. Er moet alleen wel het een en ander aan gedaan worden. Betreden op eigen risico…

Foto’s: National Residential

Wonen in een oude cottage is de natte droom van velen. We associëren ze met de typisch Britse plattelandsgezelligheid. Beatrix Potter, Agatha Christie, Miss Marple die tussen het snoeien van haar rozen en het bakken van een appeltaart nog even snel een moord oplost.
Dus toen op de site van online makelaar National Residential deze zestiende-eeuwse cottage met twee slaapkamers in het pittoreske Britse plaatsje Belford verscheen, stond de telefoon roodgloeiend. Niet in de laatste plaats vanwege de vraagprijs: 20.000 pond. Bizar laag voor zo’n oud pandje, maar ook voor de omgeving waarin het zich bevindt. Belford ligt in het graafschap Northumberland, in de buurt van het befaamde Bamburgh Castle. Huizen kosten hier gemiddeld rond de 400.000 pond. Zo niet deze dreumes, maar dat heeft dan ook een reden.

cottage-belford-goedkoop-voordeur-go-with-the-vlo

Niks aan de hand zou je in eerste instantie denken.

belford-cottage-woonkamer-opknappertje-go-with-the-vlo

Maar dan betreedt je de vuilnisbelt die woonkamer heet.

Boeken, meubels, de laatste bewoner liet alles achter toen hij tien jaar geleden verhuisde.

Het is binnen namelijk een meurende puinzooi. Of zoals Chris Tague, sales manager bij National Residential het iets keuriger verwoordt: “Je zou het aan de buitenkant niet zeggen, maar als je eenmaal door de voordeur stapt, wordt duidelijk dat dit huisje een gigantische opknapbeurt nodig heeft. Je mag gerust zeggen dat het in het laatste decennium zwaar verwaarloosd is. Het wordt een hele klus om er weer een knusse, uitnodigende droomcottage van te maken.”

Tien jaar oude spinraggen
De cottage is er zo erg aan toe, dat potentiële kopers een disclaimer moeten tekenen voordat ze binnen mogen rondkijken. Stel je voor dat ze het dak ineens op hun kop krijgen. Er woont al heel lang niemand meer. De laatste bewoner, die de cottage in de jaren zestig kocht, verhuisde tien jaar geleden vanwege gezondheidsproblemen. Sindsdien stond het stilletjes te verpieteren.
“Het huis heeft dringend behoefte aan een nieuwe keuken en badkamer en er zit een gat in het dak, dat gerepareerd dient te worden,” aldus Chris. “Delen van de vloer zijn eveneens aan vervanging toe en er moet door de hele woning geverfd en gestuukt worden. We hebben berekend dat het iemand tussen de 15.000 en 25.000 pond zal kosten om de cottage er weer tiptop uit te laten zien. Het is geen project voor watjes.”

belford-cottage-keuken-opknappertje-go-with-the-vlo

Een keuken waar Rob Geus een flinke TIA van zou krijgen.

cottage-belford-troep-groot-brittannie-go-with-the-vlo

Je neus brokkelt af bij het ruiken van al dat beschimmelde papier.  

belford-cottage-buitenkant-te-koop-go-with-the-vlo

Mongolische zandvlakte of Britse achtertuin? Het is moeilijk te zeggen. 

Maar de investering en de slopende klusmaanden betalen zich volgens Chris dubbel en dwars terug. Het pand stamt nog uit de tijd van koning Hendrik VIII. Het was oorspronkelijk het onderkomen van de koetsier die in dienst was van de bierbrouwerij ernaast (nu een Co-op).
Hij bezorgde met paard en wagen de biervaten bij de pubs in de buurt. Chris: “De uiteindelijke koper woont mooi wel in een juweeltje van een cottage in een historisch plattelandsdorp. Bovendien is de adembenemende kust van Northumberland bijna om de hoek.”
Drommen gegadigden hebben zich reeds gemeld. Zelfs vanuit Dubai is er belangstelling. “De cottage heeft de aandacht getrokken van een heleboel mensen die haar na renovatie met winst willen doorverkopen. Enkele anderen hebben aangegeven dat ze haar zouden gebruiken als vakantiehuis of als zodanig willen verhuren voordat ze op een later tijdstip verkopen.”
Hoe dan ook, deze cottage zal niet lang meer leegstaan. “Het is een geweldige buitenkans.”

Door het fanatieke bieden van diverse geïnteresseerden is de prijs omhoog gekropen van 20.000 naar 69.000 pond. Online bieden kan niet meer, maar het is nog wel mogelijk om een telefonisch bod uit te brengen. Alle informatie vind je op properties.national-residential.co.uk.

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑