...

Vlo nieuws

Gepubliceerd op 23 oktober, 2015 door Danny Post

0

Zijn dit de eerste foto’s van de beruchte nazitrein?

Al maanden laat het ons niet los: staat er in Polen nu of wel of geen nazitrein vol met schatten onder de grond? Vanmiddag doken er vier mysterieuze foto’s op die lijken te bewijzen dat het allemaal geen fabeltje was. 

Kippenvel kregen we bij het zien van deze raadselachtige foto’s. Een mysterieuze hand die een zilverstaaf lijkt vast te houden. En een gepantserde trein die inderdaad lijkt te zijn afgeladen met houten kisten. Zou het dan toch allemaal waar zijn? De prikkelende beelden zijn afkomstig van de site van De Telegraaf. De krant kreeg ze vanmiddag toegespeeld. Behalve de datum waarop ze gemaakt zijn, 5 september, is er weinig over bekend. Zo weet men niet door wie ze zijn genomen, al waren het vermoedelijk illegale schatgravers. Ook durft men nog niet met honderd procent zekerheid te zeggen of het de fameuze ‘nazitrein’ betreft die aan het einde van de Tweede Wereldoorlog verstopt zou zijn bij de Poolse stad Wałbrzych.

Nazitrein eerste foto's tunnel

Welkom in de grootste schatkamer sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog?

Nazitrein eerste foto's 2

Is dit echt de nazitrein? Je kunt het haast niet geloven.

Maar kom op, hoeveel oude treinen kunnen er staan onder de grond? Experts hebben in ieder geval al verklaard dat het gevaarte op de foto wel degelijk het soort gepantserde trein is waarmee de nazi’s belangrijke (en veelal kostbare) vracht vervoerden. En de tientallen zilverkleurige staven die op de grond verspreid liggen, maken het des te aannemelijker dat het hier niet om een vergeten sprintertreintje gaat. Wat denken jullie? Is het hem?

 
Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

Tags: , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑