...

Flea your style Zipper warehouse go with the vlo

Gepubliceerd op 23 mei, 2016 door Danny Post

0

Zipper opent een pakhuis vol vintage kleding

Het gonst van opwinding in Amsterdam. Op zaterdag 28 mei opent de Zipper Warehouse Store op het NSDM-terrein. Het is de grootste tweedehands kledingwinkel van de hoofdstad. Stroop je mouwen op en ploeg door meer duizenden kilo’s aan coole fashion finds!

Zipper is pure nostalgie voor mij. Toen ik nog in Amsterdam studeerde, was ik er niet tussen de rekken weg te slaan. Hun winkel in de Huidenstraat behoorde met de helaas in 2012 gesloten boetiek Lady Day tot mijn favoriete hangouts van de 9 Straatjes. Nog steeds wip ik binnen als ik in de buurt ben. Maar Zipper gaat veranderen. De winkel in de Huidenstraat blijft, maar het andere filiaal in de Nieuwe Hoogstraat sluit. In plaats hiervan opent op het NSDM-terrein in Amsterdam-Noord de Zipper Warehouse Store. Zet je schrap: met een oppervlakte van 250 vierkante meter en meer dan drieduizend kilo aan tweedehands mode wordt het in één klap de grootste tweedehands kledingwinkel van Amsterdam. Je zult ogen tekortkomen.

Zipper warehouse go with the vlo 2

De opening van dit reusachtige Zipper-pakhuis houdt de gemoederen al weken bezig.

Zipper warehouse go with the vlo 3

Nog een paar dagen… Danny is nog druk bezig om de beste jeans voor je uit te zoeken.

Volgens mede-eigenaar Danny Giles luiden de veranderingen een nieuwe fase in. Hij neemt dit jaar het bedrijf over dat zijn ouders in 1979 startten en bruist van de ideeën voor de toekomst van Zipper. “Om ervoor te kunnen zorgen dat ik mijn eigen visie, look en koers kan gaan voeren, was het van belang om de rijdende trein op een ander spoor te zetten. Daarbij was ons filiaal in de Nieuwe Hoogstraat bijna uitsluitend nog een plek voor loslopende dronken toeristen geworden.” Grappend: “En die vinden het over het algemeen lastig om vintage kleding te shoppen. Vandaar dat het een perfect moment was iets geheel anders te proberen.”

Van jeansshorts tot echte vintage
De Zipper Warehouse Store bevindt zich in een loods van negenhonderd vierkante meter die Zipper al sinds 1992 gebruikt als opslag. Na maanden van opruimen en verbouwen is een deel van dat pand nu getransformeerd tot een winkel. “De Zipper Warehouse Store onderscheidt zich vooral van onze andere winkel in de Huidenstraat door de hoeveelheid,” vertelt Danny. “De keuze is enorm.” Verwacht in het ‘pakhuis’ de gebruikelijke jeansshorts, jasjes, jurken, broeken, sportswear, kinderkleding, Mexicaanse dekens, mutsen, buttons, bretels, brillen en schoenen, maar ook meer unieke stukken. De pareltjes die Danny en zijn familie tijdens hun 37 jaar in de secondhand bizz verzamelden, hangen eindelijk binnen handbereik. “Door alle ruimte hier kunnen we nu spullen ophangen of tentoonstellen waar we eerst niet de plek voor hadden.”

Zipper warehouse store go with the vlo 3

Bij Zipper zijn ze al 37 jaar dol op kleur en gezellige printjes.

Zipper Warehouse go with the vlo 5

Laat die benen zien! Honderden shortjes voor hem en haar.

Vindt Danny de vintage fashionscene veranderd? “Zeker. Weg zijn de dagen waarin mensen tweedehands kleding kochten om zich te onderscheiden van de anderen. Waarin ze met een totaal andere blik naar stijl keken. Tegenwoordig moet de kleding veel meer binnen het beeld van de lopende trends passen.” Maar Zipper zit bovenop de trends, dat weet iedereen die er weleens iets heeft gekocht. Danny denkt dat het storm zal lopen tijdens de opening dit weekend. “We hebben stiekem al een beetje rekening gehouden met een mogelijke uitbreiding van het totale winkeloppervlak. We kunnen doorgroeien naar 350 vierkante meter. Daarnaast loop ik rond met het idee om dit soort warehouse-concepten ook in de rest van Nederland en misschien zelfs in het buitenland te gaan openen. De toekomst zal het uitwijzen!”

Zipper Warehouse Store
M.S. van Riemsdijkweg 55 (één minuut loopafstand van de NDSM-pont)
1033 RC Amsterdam
Tel. 020-6314315
Facebook: Zipper Amsterdam

Let op: deze winkel is alleen in het weekend open. Elke zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur.

Zipper warehouse store go with the vlo 6

Sta jij dit weekend als een dolle stier voor de deur van de Zipper Warehouse Store?

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑