...

MCB

Gepubliceerd op 13 april, 2015 door Marie-Cecile Beniers

4

Zo hé, een Rohé!

Niks Friese nuchterheid, het is even ouderwets kwijlen als we, verstopt tussen een kast en een tafeltje, dit lieve, luchtige rotan stoeltje aantreffen. Maar is het een echt vintage exemplaar van Rohé, de meubelfabrikant uit het Friese Noordwolde, of niet?

Een weg banend tussen alle tweedehandse spullen bij kringloop Cirkeltje Rond in Rotterdam (later over deze winkel meer, véél meer), zien we het ineens staan. Een lekker retro rotan stoeltje. Het kleine, fijne ding heeft heel veel weg van de vintage exemplaren van Rohé, de meubelfabriek uit het Friese Noordwolde, die na de Tweede Wereldoorlog groot werd met kekke rotan meubels.

Rohé

Verstopt tussen ander meubilair en onder een lamp.

Rohe-3

Van de schommelvariant worden wij een beetje wiebelig.

Net als Pastoe heeft in de sixties bijna elk hip huishouden wel iets van een rotan meubelstuk in huis. Rotan was handzaam, lekker licht en luchtig. Niks geen plompe bedoening waar veel meubels de jaren daarvoor nog in uitblinken.

Rotan galore
De setjes van stoeltjes zoals deze, samen met de salontafeltjes met glazen plaat, zijn misschien wel de bekendste. Maar uit de Rohé-fabriek rolde nog meer interessants. Schommelstoelen, barretjes en barkrukken, daybedden, wiegjes. En uiteraard stuk voor stuk van rotan. Allemaal in huis ontworpen en ontwikkeld. Of het stoeltje bij Cirkeltje Rond een echte Rohé is, is de vraag. Meestal bestaat dit model stoeltje van Rohé uit twee cirkels en niet uit eentje, zoals deze.

Rohe-1

Voor de hippe metrobaby’s is de Rohé-wieg.

Rohe-4

Dit exotisch ogende daybed komt gewoon uit het hoge Noorden.

Maar echt of niet, dat is voor ons niet ‘the question’. Wij vinden hem gewoon mooi. En hij zit ook nog lekker (ja, we hebben het even geprobeerd). Oh en de prijs is ook niet verkeerd. Check bij Markplaats of de serieuze vintage dealer maar wat een rotan stoeltje vandaag de dag moet opbrengen. Geen € 12,50. En bij Cirkeltje Rond dus wel!

Kringloopwinkel Cirkeltje Rond
Hudsonstraat 75-89
3025 CD Rotterdam
Tel: 010 – 22 32 215
cirkeltjerond.nl
 
Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

Tags: , , , , , , , , , , ,


Over de auteur4 Responses to Zo hé, een Rohé!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑