...

MCB

Gepubliceerd op 14 januari, 2014 door Marie-Cecile Beniers

0

Zolder vol West Germany

Nieuwe Nostalgie in Uden is zo’n zaak waar je niet toevallig tegenaan loopt. Deze parel is namelijk maar één middag in de week open én zit ook nog eens goed verstopt op een achteraf industrieterrein van Uden. Ook bij binnenkomst is niet meteen duidelijk dat hier veel moois te halen valt.

West Germany retro vaas Nostalgie Go with the vlo

Twintig euro voor deze grote vaas

De begane grond van dit kille pand staat vol met, zoals ze zelf zeggen, Queen Anne meubels. Niet bepaald my cup of tea, deze neo-kitsch dat net niet kitsch genoeg is om leuk te zijn. Maar wie Queen Anne en Engeland laat voor wat het is en rechtsaf de trap op slaat, komt terecht in… West Germany.

West Germany retro vaas kringloopwinkel

Netjes op kleur gesorteerd

De kleine zolder staat namelijk vol met vazen van de merken Bay, Scheurich, Spara en andere retro-klassiekers. Netjes gesorteerd op kleur en (bijna) allemaal in perfecte staat. Wanneer er ergens een chipje vanaf is, staat dit er ook netjes bij vermeld. Behalve veel vazen vind je hier ook fruitschalen en lampenvoeten in die typische robuuste West Germany-stijl. Heerlijk voor een liefhebber van design uit de jaren zeventig, zoals ik. De prijs is redelijk. Jammer genoeg niet spotgoedkoop, voor echte koopjes ben je hier aan het verkeerde adres. Maar toch, voor zo’n tien, vijftien of (vooruit) twintig euro tik je hier een mooie vaas op de kop die er prima uitziet. En het aanbod is simpelweg groot.

Als liefhebber van dergelijke vazen uit de sixties en seventies vind ik deze zaak een aanrader. Echt de moeite waard om, als je toch in de buurt bent, even hierheen te rijden. Let wel op: Nieuwe Nostalgie is alleen open op zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur.

West Germany retro vaas nostalgie kringloopwinkel 4

Seventies bling

Nieuwe Nostalgie is verhuisd en verkoopt helaas geen West-Germany meer.
Rooijseweg 2
5691PA Son en Breugel
info@nieuwe-nostalgie.nl
www.nieuwe-nostalgie.nl

Deel dit artikel!
Facebooktwittergoogle_plusmail

Zolder vol West Germany Marie-Cecile Beniers
Antiek/design
Koopjesgehalte
Gezellige meukgehalte
Sfeer

Summary:

3.3Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑