...

Gespot Pirellikalenders kringloopwinkel Het Goed Vlaardingen go with the vlo

Gepubliceerd op 23 juli, 2018 door Danny Post

2

Zomerse spanning: Pirelli’s kringlooppoezen

Ook kringloopwarenhuis Het Goed in Vlaardingen wordt geteisterd door een hittegolf. Op de boekenafdeling liggen enkele oude Pirelli-naaktkalenders te broeien. Collector’s item!

De Pirelli-kalender is de Rolls Royce onder de naaktkalenders. Fotografen, topmodellen en actrices ervaren het als een eer om eraan mee te mogen werken. Naomi Campbell, Gisele Bündchen, Heidi Klum, Kate Moss, Cindy Crawford, Sienna Miller, Penélope Cruz, Sophia Loren, Norman Parkinson, Richard Avedon, Herb Ritts, Peter Lindbergh, Bruce Weber, Annie Leibovitz, op de Pirelli-kalenders kom je louter A-namen tegen. De kalenders werden in 1963 bedacht door de Italiaanse bandenfabrikant Pirelli om het leven van de monteurs in autogarages wat te veraangenamen, maar inmiddels zijn ze dat niveau danig ontstegen. Het verschijnen van elke nieuwe editie is een evenement geworden. Welke beroemde beauties gaan er ditmaal uit de kleren en door wie worden ze gefotografeerd? (Ik kan je alvast verklappen dat alle beelden voor de 2019-kalender zijn geschoten door de Schotse topfotograaf Albert Watson.)
Om de exclusiviteit te bewaren laat Pirelli van elke kalender een beperkt aantal exemplaren drukken, die vervolgens in kleine kring (klanten en celebs) worden verspreid. Vandaar dat de kalenders zeer geliefd zijn onder verzamelaars. Helemaal als ze nog in hun originele doos zitten. Helaas is dat niet het geval met deze Pirelli’s die ik bij Het Goed aantrof, maar gaaf zijn ze wel.

Pirelli kalender Peter Lindbergh Sophia Loren Het Goed kringloop go with the vlo

Een koffer vol chique blootplaatjes bij Het Goed? Ik trok hetzelfde verbaasde hoofd als Brittany Murphy.

Pirelli kalender november Het Goed kringloop go with the vlo 2

Alleen de beroemdste borsten doen mee.

Pirelli kalender Bruce Weber Het Goed kringloop go with the vlo

De 2003-kalender nam ik mee naar huis. Jammer van dat stomme prijsstickertje (ik baal nog!).

Pirelli kalender februari Het Goed kringloopwinkel go with the vlo

Topfotograaf Peter Lindbergh weet hoe hij vrouwen kan laten knetteren.

Pirelli kalender kringloopwinkel Het Goed Vlaardingen go with the vlo

Penélope Cruz liet zich in 2007 van haar spannendste kant zien. Links de kalender van Nick Knight uit 2004.

Het Goed heeft de volgende kalenders te koop: 2001 gefotografeerd door Mario Testino, 2002 door Peter Lindbergh, 2004 door Nick Knight en 2007 door Inez van Lamsweerde en Vinoodh Matadin. Ze kosten 6,95 euro per stuk en dat is écht geen geld. Ik hoor je denken: huh, maar op de foto zie ik ook nog de Pirelli-kalender uit 2003 staan, die werd geschoten door Bruce Weber? Sorry, die heb ik weggekaapt. Hij hangt sinds enkele uren te shinen in mijn huis.
Wel een klein standje voor de mensen van Het Goed. Op de kalenders hebben ze weer zo’n vervelend prijsstickertje geplakt. Niet meer doen, ook niet op platen en antiquarische boeken. Wanneer je ze eraf pulkt, trek je vaak iets van de onderlaag mee. Ik moest flink pielen om het stickertje van mijn Pirelli te krijgen zonder deze te beschadigen. Het lukte me redelijk, maar toch bleef er een lelijk kaal plekje achter. Toen ik het zag misgaan, brak het paniekzweet me uit.
En dat kan ik er op een snikhete dag als vandaag niet bij hebben. Mijn rug is al nat genoeg.

Kringloopwarenhuis Het Goed
Heliniumweg 8
3133 AX Vlaardingen
Tel. 010-4602599
hetgoed.nl

 

ELLE Vitality New Fashion Japan modeboeken go with the vlo

Nog meer oldskool mode bij Het Goed Vlaardingen. Van dezelfde verzamelaar geweest?

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteur2 Responses to Zomerse spanning: Pirelli’s kringlooppoezen

  1. Astrid says:

    Tip: een beetje wasbenzine over het stickertje en even wachten. Je kunt dan het stickertje of plakband verwijderen zonder sporen.

    • Danny Post says:

      Dank je voor de tip. Probleem met deze kalender was ook de structuur van het papier. Alles dat ‘nattig’ is, laat meteen iets achter. Wasbenzine dus ook vrees ik. Maar ik ga je tip zeker voor andere dingen gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑