...

Retro-tic Vintage at Zandvoort busje camping

Gepubliceerd op 13 januari, 2015 door Danny Post

1

Zon, zee en Volkswagen

Middenin de depressiemaand januari is het goed om te denken aan vrolijke dingen. Zoals het evenement Vintage at Zandvoort waar in april de mooiste oldskool Volkswagens geshowd worden. In het bezit van zo’n oud beestje? Je kunt jezelf nog opgeven.

We schreven hier laatst iets over Volkswagen-tenten, maar voor VW-freaks gaat er toch niets boven een echte oude Volkswagenbus. Tijdens het weekend van 17, 18 en 19 april kunnen ze hun hart ophalen. Dan wordt het terrein van de Zandvoortse Camping de Branding (naast het circuit) overspoeld met zoals de organisatie het zo fantastisch nerdy omschrijft ‘de mooiste luchtgekoelde en watergekoelde (tot MK1) vintage Volkswagens’. Vrij vertaald: de geilste oude Volkswagen-busjes maar ook Kevers komen samen voor een orgie die zijn weerga niet kent. In het eerste lentezonnetje zullen hun uitlaten overuren draaien.

Vintage at Zandvoort kevers

Ieder voorjaar gaat in Zandvoort het dak eraf.

Vintage at Zandvoort barbecue en bier

Bier en barbecue is de brandstof waarop de VW-eigenaar hard gaat.

Worst op de grill, kever tegen je bil
Omdat Vintage at Zandoort drie dagen duurt, zullen veel deelnemers op het terrein kamperen en dat zorgt misschien nog wel voor de grootste funcator van dit evenement. Als bezoeker heb je het gevoel dat je bent teruggeflitst naar een camping in 1977. Overal staan kleurige retro tentjes en parasols naast de auto’s, er wordt gebarbecued, en kinderen kunnen hun spullen verkopen tijdens een ouderwetse mini-rommelmarkt (opgeven kan via info@onair-events.nl).

Vintage at Zandvoort busje interieur

Monopoly op tafel en het kneutersfeertje is compleet.

Vintage at Zandvoort parasol

Met de zee zo dichtbij is het verstandig om hoog te slapen.

Hoogtepunt is de ‘grasveld meeting’ op zaterdag waarbij alle auto’s samenkomen, maar op zondag maken de deelnemers een toertocht door de omgeving die stiekem nog veel leuker is. Hmmmm, we balen nu al stevig dat we geen oude Volkswagen hebben. Misschien is iemand tegen die tijd in een goede seventies bui en wil hij of zij twee enthousiaste lifters meenemen?

Aanmelden kan nog: vintage-at-zandvoort.nl.

Vintage at Zandvoort busje

En nu lekker dromen van oude auto’s zzzzz…….

 

Deel dit artikel!
Facebooktwittergoogle_plusmail

Tags: , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑