...

Tip! vlissingen-vlooit-go-with-the-vlo-rommelmarkt

Gepubliceerd op 18 mei, 2017 door Danny Post

0

Zwaar opgewonden: Vlissingen Vlooit komt eraan!

Op 25 en 26 mei is de eerste editie van Vlissingen Vlooit, een mega happening in de Machinefabriek in Vlissingen. Krijgt Zeeland er haar eigen IJ-Hallenmarkt bij?

Zeeland is een van de prachtigste provincies van ons land, maar qua XL-vlooienmarkten kan het beter. Dat zijn er nog veel te weinig. Dat vindt ook Marco Evenhuis. Met Louk Peperkamp organiseert hij op 25 en 26 mei de eerste editie van Vlissingen Vlooit in de Machinefabriek. “Vlissingen Vlooit is in eerste instantie ontstaan, omdat de Machinefabriek zo’n toffe locatie is. Die schrééuwt er gewoon om om meer gebruikt te worden. Het is een hele oude fabriekshal uit 1919 van scheepswerf De Schelde en 350 dagen per jaar staat-ie gewoon leeg,” aldus Marco.

vlissingen-vlooit-machinefabriek-vlissingen-go-with-the-vlo

In de Machinefabriek vind je straks alles van rommel en kitsch tot vintage en vinyl.

vlissingen-vlooit-aladin-rommelmarkt-go-with-the-vlo

De geest is uit de fles, iedereen mag het weten: Vlissingen krijgt er een XL-markt bij!

vlissingen-vlooit-rommelmarkt-go-with-the-vlo

Er worden ook designmeubels als deze te koop aangeboden.

vlissingen-vlooit-machinefabriek-vlissingen-go-with-the-vlo-2

Marco en Louk kregen de Machinefabriek al eerder vol tijdens hun culinaire carnaval Cuisine Machine.

“Verder vonden we het hoog tijd voor een echt goede, superdiverse vlooien-/vintagemarkt in Vlissingen. Je ziet, we hebben moeite met het kiezen van een term. Wij vinden het altijd zo jammer, dat het óf het een óf het ander is. Jong, hip publiek mijdt vaak het echte gevlooi en de die hard vlooiers slaan lifestyle-dingetjes over. Omdat Vlissingen zelf al zo’n mooie, chaotische mix is van allerlei soorten mensen die allemaal heel erg lekker gemoedelijk naast en door elkaar heen leven, willen we met Vlissingen Vlooit ook zo’n mooie mix maken.”

Vlooien en taarten bakken???
Marco en Louk (beiden ook bekend van het culinaire carnaval Cuisine Machine) vullen elkaar goed aan. “Louk Peperkamp is van ons tweeën de man met de designmeubeltjes en de verantwoorde smaak. Als hij ergens iets fraais ziet, praat-ie net zo lang door tot hij het mee mag nemen. Zijn Gispen-eettafel werd bijvoorbeeld live uit de entree van een gokhal weggefietst.” Marco zelf komt uit een familie van marktkooplieden. “Lampenkappen waren – en zijn voor een klein deel van de familie nog steeds – de core business. Met een marktvrouw als moeder werd ik als baby al van weekmarkt naar rommelmarkt en van braderie naar antiekmarkt gesleept.”

vlissingen-vlooit-kleding-rommelmarkt-go-with-the-vlo-2

Verkopers kunnen kiezen uit een kleedje, kraam of kofferbakplek. Je kunt je nog aanmelden. 

vlissingen-vlooit-cuisine-machine-go-with-the-vlo

Tussendoor kun je genieten van een drankje en gefrituurd voer van ex-sterrenchef Michel Louws.

vlissingen-vlooit-rommelmarkt-servies-go-with-the-vlo

Ik krijg het er nu al bijzonder warm van. Vlissingen Vlooit wordt een topper!

machinefabriek-vlissingen-vlooit-rommelmarkt-go-with-the-vlo

Op dit moment nog leeg, maar op 25 en 26 mei tot de nok gevuld met de beste oude spullen.

Vlissingen Vlooit wil veel meer zijn dan alleen een markt. Het moet echt een bruisend evenement worden, dat ook mensen uit de rest van Nederland naar Vlissingen lokt, zegt Marco. “Leuke extra’s zijn het Open Vlissingse Taartenbakkampioenschap en het Open Vlissingse Snackkampioenschap dat we tijdens Vlissingen Vlooit organiseren. Ex-sterrenchef Michel Louws, die echt gewend is superluxe te koken, komt verder lekker bij ons frituren. Op Hemelvaartsdag loopt er ’s middags een accordeonist rond en uiteraard valt er voor kinderen weer van alles te bespringen.” Marco gaat ervan uit dat het een groot succes wordt en dat er nog vele edities zullen volgen. “We hopen dat Vlissingen Vlooit uniek in z’n soort zal zijn.”

Vlissingen Vlooit vindt plaats op 25 en 26 mei in de Machinefabriek, Willem Ruysstraat 102 in Vlissingen. Tijd: 10.00 tot 18.00 uur. De entree is twee euro (kinderen onder de twaalf jaar gratis).
Ben je een handelaar of gewoon een particulier met leuke oude spulletjes? Er zijn nog enkele plekken en kramen te huur. Je kunt je aanmelden via vlissingenvlooit.nl.

 

Deel dit artikel!
Facebooktwittergoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑